Mitől függ az, hogy valaki a lelki sérelmeket hogyan
dolgozza fel?
Figyelt kérdés
Például a Joker (2019) című filmben az lett a vége a folyamatos bántalmazásnak, hogy Arthur embereket kezdett el meggyilkolni. Persze, ez csak egy film, de valóságalapja is van.
Mások azonban inkább visszahúzódók lesznek.
Mi okozza a különbséget?
nov. 26. 13:13
1/9 anonim válasza:
Genetika, személyiség, gondolkodásmód, nevelés, múltbéli tapasztalatok meg még egy csomó minden.
nov. 26. 13:21
2/9 anonim válasza:
Az okozza a különbséget, hogy minden ember más más. Találkoztál már két egyforma emberrel? Mert én még nem.
nov. 26. 13:27
3/9 anonim válasza:
- alap személyiség
- genetika
- neveltetés
- esetleges gyerekkori traumák vagy nagyon mélyenen beidegződött dolgok, amiket megtapasztaltak
- önismeret, önfejlesztés, olvasás
nov. 26. 13:53
4/9 Csonka János válasza:
Ahogy az első kommentelő írja, a személyiségtől függ, az egyén lelki alkatától. Persze ez csak valószínűsít, nem előre meghatároz.
A legtöbb ember azért ha maladaptív - nem megfelelő - módon is, de akkor sem patológiás - a klinikai küszöböt elérő, tehát diagnosztizálhatóan abnormális szintű - választ ad egy traumatikus élményre.
A személyiségre pedig sok mindennek hatása van - ahogy az első írta - a neveléstől a genetikáig sok minden közrejátszik.
nov. 26. 13:56
5/9 anonim válasza:
Nekem például attól, hogy mennyire vagyok elfoglalt. Ha nagyon sok minden van az életemben, kiegyensúlyozott vagyok és minden sérelmet egészségesen dolgozok fel. Amikor unatkozom, akkor nagyon depresszióba tudnak taszítani
nov. 26. 14:06
6/9 anonim válasza:
Személyiségfüggő..
nov. 26. 14:07
7/9 anonim válasza:
#1-es kommenthez plusz Like! :)
Más nincs....
nov. 26. 15:11
8/9 anonim válasza:
Nem mindegy, konkrétan milyen sérelemről van szó, így ettől is függ, valamint az egyén személyiségétől, lelki erejétől, genetikától, gondolkodásmódjától, neveltetésétől, természetétől. Ahogy az sem mindegy, miket élt meg a múltban, azokat hogyan dolgozta fel, ha egyáltalán sikerült (nem degradálásként), voltak-e traumái, mennyire túlagyalós fajta.
nov. 26. 15:59
9/9 anonim válasza:
Mit tanult a környezetétől, milyen a belső szeméélyisége.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!