Tapasztaltàtok hogy az olyan emberek akikkel sok jot tettetek vagy mellette àlltatok nehéz helyzetben megutàlt benneteket?
Került,lepattintott,lekezelő volt.Egy ismerősömmel való beszélgetés gondolkodtatott el ő tapasztalt ilyet és ràjöttem én is.Csak nem értem benne a logikàt.Ha nekem valaki jót tesz,mellettem àll a bajban biztos nem azt fogom eltaszítani egy rossz periódus utàn inkàbb azokat akik nem àlltak mellettem vagy csak felszines kapcsolatok.Pl.mikor egy baràtnőm
régen segített egy nehéz időszakomban lelkileg és anyagilag eszembe se jutott volna lepattintani.Évekkel később ez a baràtsàg tönkrement màs dolgok miatt.Akkor nagyon sajnàltam.Nem én voltam a szakítófél.Akkor felhoztam ezt az időszakot is neki meg hogy hàlàs vagyok amit tett.Azt mondta azt hagyjuk azt akkor megtette mert úgy érezte segíteni kell de segített volna màsnak hasonló helyzetben.Nem tartozok neki semmivel.
Hát a fogyasztói társadalom szépen átmosta az agyakat, hogy ami ingyen van, meg könnyen jön, az értéktelen, és úgy is kezelik egyesek. Míg amit nehezen adnak, és akár káros sőt toxikus, azért mégis önként bármit megtennének.
A másik dolog, ha valakivel ott voltál a rosszban, és utána már jó élete van, akkor te a rossz időszakra emlékezteted, és hálátlan módon lehet hogy ki fog vágni. Hiába te húztad ki onnan, mégis.
Amúgy tényleg! Hát abban az országban élünk, ahol a többséget az se zavarná ha mondjuk egy döntése százezer másik lakost nyomorba taszítanak, ha mondjuk cserébe kapna egy új, nagyképernyős tv-t. Vagy egy új iphonet, vagy bármi egyéb nagyon hasznos és szükséges dolgot, ami nélkül élni sem érdemes. Szóval a hálátlanság sajnos nagyon is emberi tényező, ezt még a tipikus magyar empátiahiány és kicsinyes opportunizmus is felerősíti nálunk.
Ja és tisztelet a kivételnek. Azért elég sok rendes, önzetlen, segítő, sőt önfeláldozó magyart is láttam és ismerek! De a többség, meg ahova züllik, hát nagyon nem ilyen...
Általában akkor pattannak le, ha már nem kell kinek sírni.
Ha baja van, megint jön.
7. Látom komoly tapasztalat mondatja veled, mert ez pontosan így van!
A legszarabb az amikor vele tervezel és emiatt megy tönkre az életed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!