Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy alakult ki a személyisege...

Hogy alakult ki a személyiseged és hány éves korodban?

Figyelt kérdés
ma 16:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Még nem, mert csak 53 vagyok. A személyiség mindig változó dolog, nincs végleges személyiség.
ma 16:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Ezek kb változnak, 1-2 főbb tulajdonság megmaradhat például akár tini korból, de az ember 5-10 évente változik általában. Én gyerekként tök más voltam, kamasz koromban inkább az a morgó, depis hangulatú, negatív ember voltam, és kb tojtam mindenre rá, csak a jelen érdekelt, a saját kis világom, szórakozásom. Aztán 20-as éveim elején pozitívabb személyiség lettem és már érdekelt a jövőm, elkezdtem szépen építeni amennyire csak tudtam, meg sokkal érdeklődőbb lettem különféle dolgok iránt. Most 33 évesen meg már sokkal pozitívabb, vidámabb, humorosabb ember vagyok, imádok viccelődni, jó hangulatot tudok kelteni társaságban, de ha kell komoly is tudok lenni. Az ízlésem bizonyos dolgok iránt, zene filmek stb... terén teljesen más mint ami fiatalabb koromban volt.
ma 16:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyrészt az anyaméhben, illetve kisgyerekkorban dől el, mármint az alapok. Genetikailag, illetve nagyon fontos ezidőtájt a környezeti hatások is.
ma 16:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Úgy érzem nekem nincs személyisegem, mindig másokhoz igazodok.
ma 16:42
 5/9 anonim ***** válasza:

A személyiség nem egy statikus dolog, folyamatosan változik.

Egy csecsemőnek is van.

ma 16:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Fiatalkorban gyakori. Én a tévében látott karakterekhez igazodtam, annyira nem volt semmi példakép előttem.
ma 16:44
 7/9 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy már nem vagyok olyan fiatal.
ma 16:52
 8/9 anonim ***** válasza:

A személyiség egy folyamatosan változó és fejlődő dolog, rengeteg minden befolyásolja. Olyan pedig nincs, hogy neked nincs személyiséged, legfeljebb olyan, hogy nem vagy biztos magadban, nincs kiforrott gondolat-, és érzelemvilágod. Nem szeretnék okoskodni, egy pszichológus többet tud segíteni.

Vannak olyan tulajdonságaim és érdeklődéseim, amik már ovi óta megvannak, bár az idő múlásával ezek is erősödtek, míg más dolgok csak egy-két éve alakultak ki bennem. Az egy évvel ezelőtti önmagamhoz képest is más vagyok bizonyos dolgokban, többet láttam a világból, ami kisebb-nagyobb mértékben hatással is volt rám.

23/N

ma 16:54
 9/9 anonim ***** válasza:

62 vagyok. Még mindig jönnek új dolgok az életembe, így alakul a személyiségem továbbra is.

Az, hogy mikor változtam a legtöbbet, az a kamszkorom vége, fiatal felnőttkorom eleje volt, mert akkor volt a legtöbb új feladat, kihívás, amit csak magamon változtatva lehetett jól megoldani.

ma 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!