Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem infantilisek,...

Csak szerintem infantilisek, gyerekesek a felnőttek jelentős része?

Figyelt kérdés
Itt most elsősorban a saját korosztályomra gondolok (27 éves férfi vagyok). Komolyabb témáról, elvont dolgokról, a világ dolgairól beszélgetni relatíve kevés emberrel lehet. Szerencsére vannak barátaim, akikkel tudok erről beszélni, de pl. munkahelyen ez már teljesen esélytelen. Mindenki arról tud beszélni mi történt a saját életében, a saját kis környezetében. Esetleg social media, ki kivel kavar munkahelyen. De pl. arról mi történik az országban, világban már nem. Politikai, gazdasági, társadalmi, környezeti, filozófiai, erkölcsi stb. kérdések fel sem merülnek. Tehát bármi olyasmi ami a közvetlen környezetükön kívül esik. Absztraktan, elvontan gondolkodni nem tudnak. Ha esetleg feldobok egy ilyen témát vagy néznek rám, mint egy ufora vagy gyorsan elhessegetik a témát és lehet beszélni arról ki milyen ruhát vett, mekkora szemét a főnök vagy valami. Nyilván én is szeretek magamról beszélni, meg jó megbeszélni dolgokat, csak néha valami kicsit magasabb intellektusú diskurzus is jól tudna esni (nekem). Kicsit olyannak érzem ilyenkor ezeket a társaságokat, mintha még gimiben ülnénk és azóta nem fejlődtünk volna semmit.

okt. 29. 20:16
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Rossz közegben mozogsz.

Az ostobákat onnan ismered fel, hogy csak a mikrokörnyezetükről tudnak beszélni.

okt. 29. 20:19
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

Attól, hogy nincs kedve a munkatársaidnak elfilozofálni veled az élet nagy dolgairól még nem lesznek infanitlisek.

Engem jobban aggaszt hogy egyesek képtelenek ellátni magukat a mindennapok során. Főzni, minimum vállalható állapotban tartani a lakást, mosni. Tudod ilyen alap dolgok, amiket azért kamasz korban meg kéne tanulni.

okt. 29. 20:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Jót beszélgetnénk. Szerintem sok esetben hogyha munkahelyen felvetsz egy komolyabb témát nem mernek egyesek őszintén megnyilvánulni, mert összetűzésbe keverednének. A hétköznapi témák azért kelendőbbek mert pl. egymás mindennapjait tudják segíteni saját tapasztalataikkal. Esetleg hogyha felületesebben ismerik egymást és nem akarják privát szférájukba beengedni a másik delikvenst inkább light-osabb témák kedvezőbbek.
okt. 29. 21:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Jelentős? Kb 90-95%-uk az. Én is.
okt. 29. 22:16
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
Hallottam már párszor, amikor ilyen nagyon okos embereknek beszélgettek ilyen komoly dolgokról. Unalmas, üres szócséplés volt az egész, aminek se eleje, se vége. Mindezt úgy, hogy épp hogy csak felületesen vannak képben a témával, és igazából nem tudnak szinte semmit.
tegnapelőtt 02:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Valóban jócskán akad ilyen felnőtt, azonban, ha téged ennyire sok ilyesfajta ember vesz körül, akkor tényleg lehet, hogy rossz körökben mozogsz.
tegnap 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!