Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gondolja azt a férfiak...

Miért gondolja azt a férfiak jelentősebb része, hogy egy nő önmagában nem boldogul hivatalos ügyintézésekkel? Vagy pláne sokan a munkaerőpiacon nem állják meg a helyüket?

Figyelt kérdés
Szerintem kb. 25 év felett azért már többnyire kialakultak egy kicsit az elképzelések a jövőt illetően. Nem hinném, hogy mindenki olyan nagyon a szüleire szorulna akkor. (Elképzelhető, de kevésbé.)

#ismerkedési lehetőségek végtelen óceánja
okt. 3. 07:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Férfiak nem gondolnak ilyet.
okt. 3. 08:04
 2/15 anonim ***** válasza:
97%

Én nőként nem vettem észre, hogy a ferfiak ezt gondolnák, sőt, jellemzően pont a nők intézik a hivatalos, adminisztracios ügyeket.

A munkaerőpiac más helyzet, bár szerintem azt eem hiszik, hogy rgy nő nem állná meg a helyét, csak ugye jellemzően a nő lesz anya, és az anya áldozza be a munkat, karriert, ő vesz ki táppénzt, neki kell elrohanni a gyerek ünnepségére, stb., ezért vezető mumkakörökbe nehezebben beilleszthetőek, mert ott nem lehet annyjt hianyozni.

okt. 3. 08:04
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát én pont azt vettem észre, hogy az ügyintézés tipikusan "női munka". A munka terén szerintem max akkor tesznek különbséget, ha az adott munka különösen stresszes vagy van nehéz fizikai része. Inkább az anyaság és a gyerekek miatt szokták diszkriminálni a nőket szerintem.
okt. 3. 08:18
 4/15 A kérdező kommentje:

Igen, az utolsó két válaszolóval egyetértek abban, hogy az anyaság mibenlétét a természet oltotta belénk.

Ház körüli teendők, házimunka - az én párom szerint inkább női "erősség". (Nyilván elvárja a kiszolgálást valamilyen szinten.)

De azt is jelzi, hogy "nem gyerek" már. Egyértelmű.

okt. 3. 08:35
 5/15 A kérdező kommentje:
Mármint a gyereknevelés egy igazán TELJESKÖRŰ(!) feladat, amelyben alig van minimális szünet. Persze függ a gyerek életkorától is.
okt. 3. 08:37
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább azt vettem észre, hogy az idősebb generáció gondolja a fiatalabbról, hogy képtelen ügyet intézni.
okt. 3. 08:44
 7/15 A kérdező kommentje:

Lehetséges, hogy van igazság a 6-os válaszban.

Nálam idősebb férfi ismerősök "apukát" próbálnak faragni magukból. :) Egy rövid ideig szórakoztató tud lenni, hosszabb távon fárasztó.

okt. 3. 08:47
 8/15 anonim ***** válasza:
3%

amiért néhány női ügyintéző úgy kezeli a férfi ügyfeleket, mint a kutyát pl.

Sovinizmus.

Férfi/nő gyúlölet.

Van egy okmányiroda, ahol egy középkorú nő kizárólag a férfiakkal kifejezetten bunkó, női ügyfelekkel normális.

Először hozzámvágta az autó forgalmiját, legközelebb csak simán nem akarta elintézni az ügyet.

Mindezt úgy, hogy kedvesen, normálisan köszöntem, mindenféle előítélet nélkül.

Mivel az ügyintézők zöme nő, próbálnád ki 1x, milyen pasasként ilyen középkorú matrónák között ügyeket intézni.

2 véglet van, vagy túl kedvesek, vagy nagyon bunkók.

okt. 3. 09:02
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Férfi vagyok. Eszembe sem jutott ilyesmi. Sőt, az ügyintézéstől a férfi ismerőseim többségét a hideg is kirázza. A nöinkre szoktuk bízni, mert nekünk ehhez nincs türelmünk
okt. 3. 09:10
 10/15 anonim ***** válasza:
49%

Ritka elmaradott putri lehet, ahol laksz. 80-s években is se volt igaz.

"Ügyintézés", azért nem megy a fiataloknak, mert papír alapú.

okt. 3. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!