Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gondolja azt a férfiak...

Miért gondolja azt a férfiak jelentősebb része, hogy egy nő önmagában nem boldogul hivatalos ügyintézésekkel? Vagy pláne sokan a munkaerőpiacon nem állják meg a helyüket?

Figyelt kérdés
Szerintem kb. 25 év felett azért már többnyire kialakultak egy kicsit az elképzelések a jövőt illetően. Nem hinném, hogy mindenki olyan nagyon a szüleire szorulna akkor. (Elképzelhető, de kevésbé.)

#ismerkedési lehetőségek végtelen óceánja
okt. 3. 07:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolja azt a férfiak jelentősebb része, hogy egy nő önmagában nem boldogul hivatalos ügyintézésekkel.
okt. 3. 10:36
 12/15 Katona Dius ***** válasza:
100%

Hát szüleimnél apa intéz mindent, mert anya tényleg süsü hozzá.

De pl nálunk mindent én intézek, mert férjem az, aki azt se tudja, mivel hova menjen. Ezért is van minden az én nevemen (villamos-, gáz-, vízszolgáltató, előfizetések, szemétszállítás, stb), hogy ha ügyet kell intézni, ne kelljen még meghatalmazásokkal bajlódni.

És ahogy sokan említették, nagy sok háztartásban a nő az ügyintéző, mert a férfiaknak nincs ideje (kötöttem munkaidő esetleg), kedve, vagy türelme hozzá. Az egész ismerősi körömben egyedül a szüleim a kivételek, ahol a férfi az ügyintéző.

okt. 3. 10:54
 13/15 Metionin ***** válasza:
77%
Honnan az infó? Én pont azt látom főleg a kicsit idősebbeknél, hogy a nő intéz minden hivatalos cuccot, a férj kb. azt se tudja, melyik csekk micsoda vagy hogy mit hol/hogyan kell befizetni. Főleg ahol gyerek van, az apának fingja sincs az ovis, sulis stb. ügyintézésről, vagy hogy a gyerek iratai mikor járnak le stb. A fiatalabbak (mai 30-asok és az alatt) már nemtől függetlenül elintézik maguknak, amit kell.
okt. 3. 12:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Miért gondolná ezt bárki? Én ezt nem tapasztaltam, meg semmi ilyen nemeken alapuló feladatmegosztást, legalábbis nálunk nem divat. Megállom a helyem a munkaerőpiacon nőként, mert tanultam, jó állásom van, elismerik a tudásomat a férfi kollégák is. Ügyeket a férjem is intéz, én is szoktam. Nem vár el semmiféle kiszolgálást, és a házimunka nem női munka, ketten élünk itt felnőttek, ketten csináljuk. Ahogy a gyerekeinket is ketten akartuk, mindketten foglalkozunk velük. 2024 van.
okt. 3. 14:08
 15/15 A kérdező kommentje:

A kérdésem egy részét az is ihlette, hogy túl sokan akarnak ismerkedni velem, amikor egyértelművé teszem, hogy párom van. (Jönnek a privátok.)

Nem, nem szeretném lecserélni a társamat másvalakire! De ettől függetlenül még építhetek kapcsolatokat másokkal. (Akár férfi, akár nő.)

Gyakran inkább türelmetlenek, hogy mikor válaszolok újra. Az ügyintézés szó ezt is takarja. Nem csak és kizárólag itt fordulok meg ezen a felületen. De gondolom, hogy mások sem...

okt. 4. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!