Hogy tudnék érzéketlenné válni, hogy ne tudjanak megbántani semmivel és leperegjenek rólam a sertések?
Talán az idő az, ami ezen javít.
Nagyon régen sokan mondták nekem: ne légy már ilyen túlérzékeny, ne vedd a szívedre, stb.
Visszagondolva nagyon igazuk volt, ma már mindenen csak röhögök, meg egyáltalán nem érdekelnek a benyőgések.
Lehet, nagyon bántalmazó közegben élsz, ás ki vagy "hegyezve" már bármely apró sérelemre is.
Nem az a lényeg, hogy érzéketlen legyjél hanem hogy legyen eszköztárad kezelni a helyzeteket. Pl.: ha beszólnak valami miatt, amit nem érzel jogosnak kifejezed, hogy ezt már pedig nem érzed jogosnak. Vagy ha tudod, hogy rossz paszban van az illettő akkor ilyen akkor meg nem téged minősít a beszólása hanem őt.
Nincs olyan ember akinek ne lennének érzései kivéve az olyanokat akik úgy születtek. De mindenkinek vannak csak van aki elfojtja őket tök sok elhárítási technika van amit mi emberek használunk. De szerintem ha megfelelőhelyen megfelelő embernek kifejezed az érzéseidet az nem gyengeség.
Vagy tényleg iránymutatóként tekintesz rájuk érzed a testedben, hogy félsz kijelented, hogy félek ez például egy vizsgánál teljesen normális. Elfogadod az érzést, hogy félsz, mert szeretnéd ezt a vizsgát hogy jól sikerüljön fontos számodra és közben arra gondolsz hogy annak ellennére hogy félek bizok magamban mert tegnap rengeteget tanultam.
Ennél persze komplexebb dolgok is előfordulnak, hogy egy érzés amit túlreagáltál nem a jelen pillanat váltotta ki benned hanem valami olyan amit régen igyekeztel elnyomni nem tudomas venni róla racionalizálni kivetíteni vagy barmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!