Amikor valaki itt egy kérdésre azt írja, hogy "Senkit nem érdekel a nyomorod." Az éles bántás vagy inkább ilyen vicces vérszívás?
Arra gondolok, hogy az emberek sokszor poénkodnak egymással kissé karcosan, vérszívó módon, hogy húzzák egymás agyát pusztán vicces szándékkal.
Mondjuk itt mindegyik fura, a vérszívás is, mert hisz személyesen senki nem ismer senkit és az élesbántás is, ugyanazért.
Ez egy nyelvi fordulat.
Ha senkit nem erdekel az dupla tagadás tehát érdekel valakit
Két dolog nem világos nekem ebben, nem tudom, hogy érdemes lenne-e újabb kérdés kiírasa.
Az egyik az, hogy aki így úgymond "beszól" a másiknak, az utána mit vár ettől? Milyen céllal tette? Viszontreakciót vár, nyilván idegeset, ellenségeset és elindul egy adok-kapok?
A másik meg az, hogyha valóban nem érdekli "a másik nyomora" akkor miért fektet energiát abba, hogy egyáltalán beírjon?
Már csak azért is, mert rengeteg olyan kérdést látok én is, ami számomra érdektelen, vagy nem is tudok hozzászólni, de azokat ignorálom, nem írogatok be minden kérdéshez válaszokat, hogy "nem tudok hozzászólni", hogy "nem érdekel a nyomorod", hogy "nem akarok válaszolni" stb stb.
Kíváncsi lennék, hogy aki ilyet írt már, tényleg miért tette?
Aki ilyet ír nem hiszem, hogy válaszolni fog.
De valószínűleg az első feltevésed a jó.
Nem csináltam ilyent, és nem is tervezek, azonban a következőket tudnám elképzelni:
vele is ezt tették, most meg igazságszolgáltatás gyanánt (legalábbis, így könyveli el) másnak adja át, amit ő kapott.
Vagy arra vár, hogy a másik visszaszóljon, mert nem éri őt elég inger, vagy frusztrált és egy "jó veszekedéssel" szeretné ezt levezetni. Vagy épp, figyelemre vágyik, amit így szeretne megkapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!