Lehetséges lenne, hogy egy nagyobb testû állatnak emberi vérre lenne szüksége, hasonlóan mint a szúnyogoknak?
Elképzelhetõ lenne biológiailag, hogy kifejlõdött volna egy olyan lény, ami nem rovar, hanem akár ember méretû, és a túléléséhez vagy a szaporodásához szüksége lenne vérre, ahogyan a szúnyogoknak?
Igazi valóságos vámpír lény lenne?
Ha mégsem lehetséges elvileg sem, akkor miért nem? Vagy csak a puszta szerencsénk, hogy nem létezik ilyen?
Léteznek vérszopó denevérek akik tényleg csak vérrel táplálkoznak (noha nem emberi vérrel):
Egyéb érdekességük ,hogy a talajon mászva közelítik meg az áldozatukat s mikor távoznak akkor egy nagy ugrással kerülnek a levegőbe ,hogy elszállhassanak. Ha jól tudom ez a mozgásforma is segítette megérteni a tudósokat abban ,hogy hatalmas pteroszauruszok (Azhdarchidae fajok) meg úgy általában a pteroszauruszok hogyan szállhattak fel a talajról.
Amiről még tudok az ez a kis madár:
Feltehetőleg eredetileg a nagyobb madarakról szedegette le a parazitákat s ebből a viselkedésből alakult ki az ,hogy direkt megsebzi őket és a vérüket issza.
4. A vérszopó denevérek tényleg jobb példának tûnnek.
Csak a melegvérûek vére jó neki? Van biológiai oka, hogy nem szaporodtak az emberiségre veszélyes mértékben, vagy hogy nem nõnek nagyobbra?
Hát szerintem már jó ideje semmi nagy állat nem tud az emberre veszélyes lenni… Láthatod ,hogy még a legnagyobb ragadozókra vagy legagresszívabb növényevőkre is inkább mi jelentünk nagyobb veszélyt mint ők ránk. Pont ,hogy a kistestű jószágoknak van nagyobb esélyük, lásd: emberi településekben is a patkányok, egerek, mosómedvék stb szaporodnak el nagyjából gondtalanul, nem pedig az oroszlánok, elefántok vagy vízilovak.
Ahogy írták a vérben nincs túl sok tápanyag ezért nem nagyon lehet vele egy nagy testet ellátni. Még a vérszopó denevéreknek is “állandóan” enniük kell, pár nap koplalás nagyon megviseli őket. Pedig nem nagyok (jó, igaz, maga a repülés is sok energiát igényel). Sőt, megkockáztatom ,hogy melegvérű vérszívóból azok a denevérek és az említett madár kb a maximum méret. Tekintve ,hogy mind emlősöknél mind madaraknál ez baromi ritka dolog, míg másfelől többszár vérszívó szúnyog, kullancs, bolha, kullancslégy stb létezik.
Nem tudom ,hogy csak melegvérű állatok vére jó-e, de kérdés ,hogy ha akarna akkor tudna-e találni elég nagy hidegvérű állatot elégséges létszámban? Merthogy egy tehéncsordát könnyű kiszúrni és azoknak rengeteg vére van, ráadásul csorda azaz egy helyen több van. Nyugodtan tud többször enni. Viszont nem biztos ,hogy találna elég nagy hüllőt s azt újra meg újra felkeresni nagyon idő és energiaigényes, plusz hüllők ritkán élnek csoportosan és jobban rejtőzködnek.
Igen, van szerintem. Földönkívüli faj, ezért tűnik el ennyi ember évente!
Földalatti laboratóriumjaik vannak alagútrendszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!