Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A tinilányoknál mi ez az „új”...

A tinilányoknál mi ez az „új” szokás?

Figyelt kérdés

Van egy nővérem (2 évvel idősebb), aki mindig úgy köszön el a barátnőitől, hogy megölelik egymást. A suliban is gyakran látom, hogy az osztálytársnőim ölelkezve köszönnek el egymástól. Régebben (pár, 3-4 éve) nem láttam ezt náluk, most hogyhogy van? Nem azért kérdem, mert ez baj és mert zavar, csak érdekel.

16F

nov. 19. 15:55
1 2 3
 21/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

19.

Így van, már akik barátnők voltak.

De itt az amerikai típusú ölelkezésről van szó, aminek odaát régebbi hagyományai vannak.

Nálunk a rendszerváltás utáni nyitás, internet, közösségi oldalak, filmek hatása során jött át, noha korábban sem volt példa nélküli, de ezáltal gyakoribbá vált.

Igazság szerint az előző (10.) válaszom előtt megkérdeztem a mesterséges intelligenciát is, nem mintha magam nem tapasztaltam volna, csak az érdekesség / megerősítés kedvéért.

Ez volt az én kérdésem, az AI-válasz bemásolásával nem terhelem a témát:

"Amikor Magyarországon a fiatalok egymást megölelve köszönnek el egymástól, az egy USA-ból átvett szokás?"

nov. 20. 06:58
 22/27 anonim ***** válasza:
51%

tesó.. mikor én voltam gimis már akkor ment ez :D mi az hogy új

de cuki

25f

nov. 20. 13:31
 23/27 anonim ***** válasza:

Semmi baj nincs ezzel.

A pandémia erősítette meg, hogy a puszi nem egészséges (régen, főleg a lányok puszit váltottak, a fiúk meg kézfogást). Akkortól lett gyakoribb az ölelkezés szokása főleg lányok, de fiúk között is. Sokkal jobb, mint a fertőzéseket terjesztő puszi meg a kézfogás. Kellemes, baráti gesztus - persze csak baráti kapcsolatban.

10-nek: az ölelésnek semmi köze a köszönés szóbeli formájához (majdnem idegenek között). Másrészt mi bajod a "szép napot!" -tal?! Teljesen szép, magyar, érthető, tisztességes elköszönő üdvözlés. Neked valami komoly becsípődésed van. Fordulj orvoshoz!

nov. 21. 10:47
 24/27 anonim ***** válasza:

és az megvan mikor kapsz 1 ötöst matekból és " azta zseni vagyok.. előtte még senki se volt ilyen jó" 🤣🤣🤣 gyermeki naivitás

de persze dicséretes!

nov. 21. 11:10
 25/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:

23.

Nem volt magyar, a "Have a Nice Day" magyar fordítása és csak az internet terjedésével együtt szivárgott be a "szép napot" nyálas homáros köszönés.

Igazság szerint, ha egy nő mondja, még hagyján.

De szoktam hallani férfiaktól is, kimondottan buzgáros nyálas majom stílusban, annyira szánalmas.

Magyar ember férfias köszönése a Jó Napot!

Meg a többi.

Nem ilyen nyálas majom köszönések.

nov. 21. 11:19
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

a világ elkorcsosult, a fiúk is ölelkeznek minden fűvel fával.

nem becsülik annyira hogy csak családtagot és szerelmet illetik e megtiszteléssel!

De idővel ráébred mindenki a bűn útját követi a hűtlenségével.

egy napon mindanyunk felelni fog az egy igaznak.

Döntsétek el hol állatok!

jan. 21. 13:50
 27/27 anonim ***** válasza:

eddig nem nézegetted a csajokat, ez is az érési folyamat része

beindulnak a ragadozó ösztönök, és majd a kiszemelted préda mozdulatait is észreveszed tanulmányozod :)

jan. 21. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!