A tinilányoknál mi ez az „új” szokás?
Van egy nővérem (2 évvel idősebb), aki mindig úgy köszön el a barátnőitől, hogy megölelik egymást. A suliban is gyakran látom, hogy az osztálytársnőim ölelkezve köszönnek el egymástól. Régebben (pár, 3-4 éve) nem láttam ezt náluk, most hogyhogy van? Nem azért kérdem, mert ez baj és mert zavar, csak érdekel.
16F

19.
Így van, már akik barátnők voltak.
De itt az amerikai típusú ölelkezésről van szó, aminek odaát régebbi hagyományai vannak.
Nálunk a rendszerváltás utáni nyitás, internet, közösségi oldalak, filmek hatása során jött át, noha korábban sem volt példa nélküli, de ezáltal gyakoribbá vált.
Igazság szerint az előző (10.) válaszom előtt megkérdeztem a mesterséges intelligenciát is, nem mintha magam nem tapasztaltam volna, csak az érdekesség / megerősítés kedvéért.
Ez volt az én kérdésem, az AI-válasz bemásolásával nem terhelem a témát:
"Amikor Magyarországon a fiatalok egymást megölelve köszönnek el egymástól, az egy USA-ból átvett szokás?"

tesó.. mikor én voltam gimis már akkor ment ez :D mi az hogy új
de cuki
25f

Semmi baj nincs ezzel.
A pandémia erősítette meg, hogy a puszi nem egészséges (régen, főleg a lányok puszit váltottak, a fiúk meg kézfogást). Akkortól lett gyakoribb az ölelkezés szokása főleg lányok, de fiúk között is. Sokkal jobb, mint a fertőzéseket terjesztő puszi meg a kézfogás. Kellemes, baráti gesztus - persze csak baráti kapcsolatban.
10-nek: az ölelésnek semmi köze a köszönés szóbeli formájához (majdnem idegenek között). Másrészt mi bajod a "szép napot!" -tal?! Teljesen szép, magyar, érthető, tisztességes elköszönő üdvözlés. Neked valami komoly becsípődésed van. Fordulj orvoshoz!

és az megvan mikor kapsz 1 ötöst matekból és " azta zseni vagyok.. előtte még senki se volt ilyen jó" 🤣🤣🤣 gyermeki naivitás
de persze dicséretes!

23.
Nem volt magyar, a "Have a Nice Day" magyar fordítása és csak az internet terjedésével együtt szivárgott be a "szép napot" nyálas homáros köszönés.
Igazság szerint, ha egy nő mondja, még hagyján.
De szoktam hallani férfiaktól is, kimondottan buzgáros nyálas majom stílusban, annyira szánalmas.
Magyar ember férfias köszönése a Jó Napot!
Meg a többi.
Nem ilyen nyálas majom köszönések.

a világ elkorcsosult, a fiúk is ölelkeznek minden fűvel fával.
nem becsülik annyira hogy csak családtagot és szerelmet illetik e megtiszteléssel!
De idővel ráébred mindenki a bűn útját követi a hűtlenségével.
egy napon mindanyunk felelni fog az egy igaznak.
Döntsétek el hol állatok!

eddig nem nézegetted a csajokat, ez is az érési folyamat része
beindulnak a ragadozó ösztönök, és majd a kiszemelted préda mozdulatait is észreveszed tanulmányozod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!