A tinilányoknál mi ez az „új” szokás?
Van egy nővérem (2 évvel idősebb), aki mindig úgy köszön el a barátnőitől, hogy megölelik egymást. A suliban is gyakran látom, hogy az osztálytársnőim ölelkezve köszönnek el egymástól. Régebben (pár, 3-4 éve) nem láttam ezt náluk, most hogyhogy van? Nem azért kérdem, mert ez baj és mert zavar, csak érdekel.
16F
1
Akkor csak én nem vettem észre/figyeltem meg náluk? :D
Értem, köszi!
Ez nem egy új szokás, még a dédnagymamám is így köszön és búcsúzik el, amikor találkozik a barátnőjével.
A barátnőimmel nálunk is ez az alapvető.
23/N
Lehet a pandémiás időszak változtatott a szokásokon valamit. Akkor erőltetve volt az érintkezésmentesség, maszkban sem lehetett volna puszilkozni. Logikus, hogy az ölelés nagyobb szerepet kapott és fennmaradt a szokás.
Kisebb divathullámok is szoktak jönni-menni, például a szláv 3 puszi adása egy időben ment. Vagy a cigányok közötti férfi puszilkodás átvétele.
Nem volt így mindig, vagy csak korlátozottabban.
A rendszerváltás után, amerikai hatásra, filmek stb., terjedt el jobban az ilyen típusú ölelkezés.
Mint a "szép napot" nyálas homáros köszönés is.
Addig a magyar emberek normálisan köszöntek, jó napot, jó estét, jó reggelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!