Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A tinilányoknál mi ez az „új”...

A tinilányoknál mi ez az „új” szokás?

Figyelt kérdés

Van egy nővérem (2 évvel idősebb), aki mindig úgy köszön el a barátnőitől, hogy megölelik egymást. A suliban is gyakran látom, hogy az osztálytársnőim ölelkezve köszönnek el egymástól. Régebben (pár, 3-4 éve) nem láttam ezt náluk, most hogyhogy van? Nem azért kérdem, mert ez baj és mert zavar, csak érdekel.

16F

ma 15:55
1 2
 1/12 anonim válasza:
88%
Ez mindig így volt.
ma 15:55
 2/12 A kérdező kommentje:

1

Akkor csak én nem vettem észre/figyeltem meg náluk? :D

Értem, köszi!

ma 15:58
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Pár éve már így van. Puszi helyett manapság megölelik egymást a fiatalok.
ma 16:02
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Ez nem egy új szokás, még a dédnagymamám is így köszön és búcsúzik el, amikor találkozik a barátnőjével.

A barátnőimmel nálunk is ez az alapvető.

23/N

ma 16:06
 5/12 anonim ***** válasza:
86%

Lehet a pandémiás időszak változtatott a szokásokon valamit. Akkor erőltetve volt az érintkezésmentesség, maszkban sem lehetett volna puszilkozni. Logikus, hogy az ölelés nagyobb szerepet kapott és fennmaradt a szokás.

Kisebb divathullámok is szoktak jönni-menni, például a szláv 3 puszi adása egy időben ment. Vagy a cigányok közötti férfi puszilkodás átvétele.

ma 16:17
 6/12 anonim ***** válasza:
18%
Ez is egy usából behurcolt baromság, - mint sok más egyéb is.
ma 16:29
 7/12 anonim ***** válasza:
79%
Nem csak a tinilányok, hanem összességében mindenki többet ölelkezik nemtől és korosztálytól függetlenül. Nem hivatalos helyen még egy idegen, akit akkor mutatnak be neked először is valószínűbb, hogy automatikusan ölelni akar, mint mondjuk kezet fogni.
ma 16:39
 8/12 anonim ***** válasza:
76%
Már 10 éve is ezt láttam mindenhol.
ma 16:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Volt ez már pár éve is, megy az ölelkezés, aztán folytatódik tovább a kibeszélés.
ma 16:55
 10/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
35%

Nem volt így mindig, vagy csak korlátozottabban.

A rendszerváltás után, amerikai hatásra, filmek stb., terjedt el jobban az ilyen típusú ölelkezés.

Mint a "szép napot" nyálas homáros köszönés is.

Addig a magyar emberek normálisan köszöntek, jó napot, jó estét, jó reggelt.

ma 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!