Miért nincs nagyobb szeretet és empátia az emberek között ma Magyarországon?
El szoktam ezen gondolkozni mostanában.
Sokkal jobb lenne mindenkinek ha szeretnénk egymást és empátiát gyakorolnánk egymás iránt ebben a világban.
29f
Elég sok pofont kaptam az élettől, mégsem érzek az emberek iránt haragot.Empatikus vagyok, sőt férfi létemre jobban is mint az átlag.
Utóbbit nem én mondtam, hanem mások.
Tudok szeretni és becsülöm magát az érzést is !
55 F
A sok negatív tapasztalat miatt sokan hajlamosak rosszabbat, vagy akár a legrosszabbat feltételezni a másikról.
Nem szeretek mindenbe politikát vinni, most itt aligha lehet elkerülni: a jelenlegi kormánynak is jócskán "köszönhető", mennyire morálisan leépült az ország, ahogy az is, hogy egyes rétegeit, részeit szépen egymás ellen hangolta. Mindig van egy adott része a társadalomnak, amit a korány szerint utálni kell (tanárok, tűzoltók, orvosok, taxisok, KATÁSok, 25 év alattiak, és még sokan mások), és amíg ilyenek előfordulhatnak és normálisnak gondolja pár millió ember, addig nem lesz itt elfogadás, empátia mások felé, legalábbis nagyobb körben.
Mert az egész ország több száz éve súlyosan traumatizált, főleg Trianon óta, ami generációról generációra öröklődik. A legtöbb ember depressziós, búvalb..szott, irigy, önző, egoista, negatív, önbizalomhiányos...
Ha egy szülő rossz mintát kapott az ő szüleitől, akkor ezt fogja tovább adni, hacsak rá nem jön, hogy teljesen rossz az a minta.
Hogy lehet elvárni valakitől a szeretetet, ha ő életében soha nem tapasztalta azt meg, hogy mi az egyáltalán?
Senkire sincs ráírva, hogy honnan, milyen háttérből jön.
Magyarokból kiölt emberi tulajdonság.
Perutól Észak-Koreáig bárhol képes bárkivel együttérezni, együttműködni szinte bármilyen célért a magyar, azzal az egyetlen egy kikötéssel, hogy honfitársa ne legyen az együttműködők között, mert akkor vége mindennek.
Több energiát fektetünk az egymással való ellenségeskedésbe, rivalizálásba, farokméregetésbe, okoskodásba összességében, mint bármi másba. Ez őrli fel az energiáink 80 %-át!
Pl. megvizsgálod önmagad és szeretteid viselkedését. Elolvasol 1-2 önismereti, vagy érzelmi intelligenciáról szóló könyvet, esetleg egy könyvet a generációs traumákról és akkor már fel fogod ismeri, hogy mi a jó, mi a rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!