Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka, hogy számos ember...

Mi az oka, hogy számos ember nem bír végigülni egy extrém hosszú filmet?

Figyelt kérdés

Ben-Hur, Doktor Zsivágó vagy kortársak közül például a Megfojtott virágok.

Gyakran vádolják a fiatalabb generációkat (amikhez én is tartozom a magam 18 évével), hogy nem tudnak huzamos ideig figyelni, folyamatos impulzusok kellenek, amit megad például egy átlag Tiktok videó.

Ehhez képest nem csak a korosztályomban látom ezt a jelenséget, de például szüleim generációjában is.

Mi ennek az oka? És most nem arra gondolok, amikor egyéb elfoglaltságok miatt nincs idő erre.

nov. 15. 22:32
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A Megfojtott virágok meg a Wall Street farkasa minden perce tele van élettel és energiával, nem értem, mitől lankadhat a figyelem.

Amúgy a tendencia elítélésével általánosságban egyetértek, ne legyenek indokolatlanuk hosszúak a filmek, egy Sikoly 6 vagy a Dirty Dancing remake-je esetében teljesen felesleges a 130 percnyi játékidő.

nov. 16. 08:06
 12/23 anonim ***** válasza:
36%
Aki tiktokozik egész nap, az nem tud 40 percnél tovább figyelni.
nov. 16. 08:17
 13/23 A kérdező kommentje:

#3 #4 Pontatlanul fogalmaztam. Az érthető, hogy egy ilyen hosszú film alatt valaki elmegy mosdóba vagy enni ad a macskának. Inkább azt kifogásolom, hogy a figyelmük nem tartható fenn eddig.

#9 Ez indok lehet két vagy három film esetében. De amikor ez a tendencia, akkor elgondolkodtató, hogy talán az ember személyiségében rejlik a gond, nem?

nov. 16. 08:28
 14/23 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem meg az a beteg ha valakinek a figyelme folyamatosan fenntartható bármire. Legyen már kritikája arra hogy mire áldoz az idejéből.
nov. 16. 08:39
 15/23 anonim ***** válasza:
27%

A munkámban egész álló nap kell koncentrálni, szeretem csinálni, szóval ez nem panasz, hanem tényközlés. A magánéletben, amikor kikapcsolódni akarok, viszont hagyjanak békén ilyen vontatott rettenetekkel, a maximum a két óra. Bár ez sem feltétlen igaz, a kedvenc sorozatomat egész álló nap tudom nézni.

Azt meg mondjuk ne te döntsd el, pláne a kemény 18 évnyi “élettapasztalatoddal”, hogy mi az érdekes film meg mi nem az.

nov. 16. 08:47
 16/23 anonim ***** válasza:

#11 Dirty Dancing remake is van már? Te jószagú atya... Minek? Folytassák, oszt csókolom!

Az ötlettelenség csúcsra járatása zajlik.

A moziban elfárad a derekam/sejhajom ~200 perc

monoton üléstől, akármilyen kényelmes is az a szék alattam és akármilyen jó is az a film.

(Otthon meg elalszom rajtuk. 50+)

nov. 16. 08:53
 17/23 anonim ***** válasza:
80%

Személyes tapasztalat alapján pedig pont a te generációdon látom ezt a moziban, 10 percenként kifutkoznak a teremből cigizni. Vagy ami rohadt idegesítő telefonoznak, úgy, hogy sorokkal arrébb az arcodba világít és nem tudsz a filmre koncentrálni. Volt olyan, hogy szólnom kellett az előttem ülő tizenvalahány évesnek, hogy most telefonozni jött vagy filmet nézni? Mert akkor már 5 perce világított az arcomba. És akarva akartalan látod, hogy pl profilképet cserél épp valahol. Szóval a korosztályotok nagy részére jellemző ez a pillangó figyelem.

Az idősebb generációk simán végig ülik a moziban a filmeket, legalábbis nálunk. (Kisváros) és nem is látod, hogy telefonozik. Nagy városokban nem tudom, hogy hogy van.

nov. 16. 10:00
 18/23 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem köti le őket kellően, unalmasnak tartják, vagy már nem tudnak annyi ideig egy dologra figyelni, mivel hamar elterelődik a figyelmük. Vagy nem éri a film közben elég inger őket.
nov. 16. 19:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Én volt olyan, hogy este elkezdtem egy anime-évadot nézni, és tényleg csak a biológiai szükségleteim miatt keltem fel a fotelból, és egy huzamban végignéztem. Persze, az nem egy film volt, hanem egy 12 részből álló sorozat, ez is igaz.

De amúgy az ember figyelme idővel lankad. Még akkor is, ha érdekli az a dolog. Egy átlagos fenőtt figyelme kb. 1-másfél óráig tartható fenn egyfolytában. Tizenéveseknél ez kb. 30-60 perc, egyébként ez is az egyik oka, hogy például a tanórák 45 percesek. 3 órát végigfigyelni irreálisan fárasztó. Ezért is volt régen szokás a nagyobb filmeket 2 részre bontani. Mert mondjuk egyfolytában 3-4 óra túl sok lenne.

nov. 16. 20:47
 20/23 anonim ***** válasza:

"A Megfojtott virágok meg a Wall Street farkasa minden perce tele van élettel és energiával, nem értem, mitől lankadhat a figyelem."

Erre mondják, hogy egyéni ízlés kérdése.

Attól, mert neked valami érdekes, nem biztos, hogy másnak is az. Meg ugyanez visszafelé.

nov. 16. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!