Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki kapott már az élettől egy...

Aki kapott már az élettől egy két pofont, ti miket tanácsolnátok a fiataloknak, miket ne kövessenek el?

Figyelt kérdés

#Élet, tanács
nov. 12. 09:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
El fogják követni. Szinte mindenki. ERről szól az élet. Saját tapasztalatok által tanulunk. Ettől senkit nem kell és nem is lehet megóvni.
nov. 12. 09:42
 2/14 anonim ***** válasza:
83%

Én csak magamat látom miket bántam meg.

Pl nálam az alap az volt hogy kvázi "gazdag" családba születtem, de anyáék állandóan marták egymást, plusz anyám bántalmazó is volt.

És tini ahogy szétnéztem hogy hatalmas ház, menő kocsik, cégek, de mégis rohad az egész belül, még tinin elhatároztam hogy nem ér semmit a pénz csak a család szeretet. És ugy terveztem is hogy igaz szegény leszek de legalább szerető férjjel 3 cuki gyerekkel és boldogan.

Na az élet meg: a pasik elhagynak megcsalnak, nőznek, nem akarnak közös életet ingatlant gyereket..,egy rakat szakítás után szegényen és magányosan (meg egyedülálló anyaként)megtanultam hogy már első munkanapomtol gyűjtöttem volna inkább azóta már lenne házam kocsim magamnak, a gyereknek sportra magánnyelvtanárra fősulira, (esetleg testvérekre is.)mert ha senkid nincs meg semmid nincs is, de legalább pénzed lenne es nem kilakoltatástol rettegni.

Tinin nem gondoltam volna soha hogy kvázi egyedul kell majd leélnem az életem meg egyedul halok meg is.

Ez eszembe se jutott volna hogy létezhet ilyen.

A gyerekem már arra tanítom hogy a pénz fontos, a tanulás fontos, akkor van lakhatás egészség kaja is ha pénz van. Szeretetből nem lehet megélni. Hiába szeretjük egymást a végtelenségig is, örökké is, halál után is, ha nincs mit enni se, és depresszió van, de ugye tanuljak meg boldog lenni meg mosolyogni örülni karácsonykor egy fenyőágnak is, és még a depresszioval is küzdjek meg. Nem elég a pénztelenség de még a lelki teher is csak tetézi.

nov. 12. 09:48
 3/14 anonim ***** válasza:
*tinin ahogy szétnéztem magam körül
nov. 12. 09:49
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
Tökmindegy, úgyse fogadják meg, elvégre a szemükben egy vén xar vagy, mit tudhatsz te.
nov. 12. 09:56
 5/14 anonim ***** válasza:
74%
Felesleges ezeket elugatni. Ő is hibázni fog. Vagy elköveti ugyanazokat a xarságokat vagy másokat. De nem baj, abból tanul.
nov. 12. 10:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább azt tanácsolnám a fiataloknak, hogy ne hagyjanak ki lehetőségeket félelemből, gátlásosságból, meg, hogy mások mit fognak szólni. Gyorsan múlik az idő, a lehetőségek is gyorsan elillannak.

Nyilván nagy hülyeséget ne csináljon, pl. drog, túlzott pia, verekedés, károkozás, stb.

nov. 12. 10:36
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én azt javaslom, hogy tegyenek mindent úgy, ahogy ők akarják. Abból lehet a legjobban tanulni. A saját bőrön.
nov. 12. 10:58
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem biztos. Őket az iskoladad nem készíti fel arra, ami rájuk várhat. Mi tudnánk tanácsokat adni, pl ha iszol, ne vezess, ne vegyél fel diákhitelt, mert egész életedben fizetheted, ne élj a csok lehetősséggel, csak felbontatlan italt igyál egy buliban, szóval szerintem nem gáz ha leírunk pár történetet, hátha tanulnak a mi hibáinkból.
nov. 12. 13:13
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket természetes, hogy elmondod a gyerekednek. Aztán nagyon reméled, hogy okul belőle és valóban nem követi el. De ez nem biztos.
nov. 12. 13:19
 10/14 anonim ***** válasza:
Én huszonéves vagyok, szerintem el lehet mondani dolgokat az idősebbeknek nekünk, de úgyis el lesznek követve a hibák, hiszen egyébként egyik élethelyzet sem ugyanolyan, szóval muszáj megélni őket, hogy le lehessen vonni a következtetéseket. Ha valamibe egy hiba miatti félelemből nem vágunk bele, lehet, hogy az maga a hiba. Minden élet és élethelyzet más.
nov. 12. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!