Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A transz embereknek miért az...

A transz embereknek miért az a személyiségük, hogy transzok?

Figyelt kérdés
Elég sokat ismerek, sokszor megfordulok ilyen körben. Úgy látom nekik ez a fő profiljuk,de miért? Sajnos pont emiatt távolodtam el tőlük,mert nyilvánvaló okokbol egyáltalán nem tudok azonosulni ezzel

nov. 10. 18:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem így van. Én transz vagyok. Személyiségem része. Mellé szeretek sportolni, makettezni, rajzolni, 3D nyomtatni, motorozni, gamelni és még sok más dolgot csinálni. Van egy szakmám amiben azt mondják jó vagyok. Utazok annyit, amennyit megengedhetek magamnak. Próbálok lépést tartani a nem transz-releváns hírekkel. Szóval mint egy átlagos ember olyan vagyok.

Igen, kint van a transz zászló a szobában. Igen, ha szóba jön nem tagadom le. És igen, eszembe jut nap mint nap. De ugyan olyan emberek vagyunk mint bárki más. Nem kizárólag az a személyiségünk hogy transzok vagyunk.

Általában ezt azok mondják akik nem ismernek minket és csak ennyit tudnak rólunk. Akkor bizony úgy tűnhet. De az nem minket minősít.

jan. 6. 12:01
 12/22 anonim ***** válasza:

11-es!

De te is azt írod,hogy a személyiséged része, tehát nem vagy ugyanolyan, mint pl én, aki nem vagyok transz. De nem baj, hogy az vagy, csak ha ez a személyiséged része, akkor ne akard, hogy csak akkor vegye észre más, amikor ez neked kedvez.

jan. 6. 13:14
 13/22 anonim ***** válasza:
Azt írtam hogy az a baj amikor csak azt veszitek észre. Mint ahogy a kérdező állítja. Az hogy észreveszed nem zavar. Az vagyok, nem tagadom. De nem csak az.
jan. 6. 13:17
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

13-as!

Amikor csak azt vesszük észre, az azért van, mert az van előtérben. Én pl szülő vagyok, túrázó, sportoló, stb. Ha kimegyek túraruházatban, hátizsákkal, jégcsákánnyal az utcára, akkor biztos nem az fog eszükbe jutni az embereknek rólam, hogy milyen jó apa lehetek. Mondjuk ha te megjelensz nagy szakállal, rózsaszín miniszoknyában, akkor sem azt fogom gondolni, hogy biztos szeretsz motorozni.

jan. 6. 13:28
 15/22 A kérdező kommentje:

"Általában ezt azok mondják akik nem ismernek minket és csak ennyit tudnak rólunk"

Ebben tevedsz kedves 11es,ugyanis pontosan amiatt született meg a kérdésem, hogy tul sokat mozogtam ilyen körökben. Egy idő után már én ereztem magam kényelmetlenül hogy lanynak szulettem és jó nekem úgy 🥹

jan. 6. 15:36
 16/22 anonim ***** válasza:
Az megvan ugye hogy az ellenünk folytatott lejárató kampányokon kívül max akkor látsz "miniszoknyás szakállas" drag queeneket hogyha kimondottan ilyen műsorra mész. A transzneműek 99.9%-a próbál beilleszkedni, nem felhívni rá a figyelmet hogy transz.
jan. 6. 16:04
 17/22 harminezer oxigén ***** válasza:
49%

látom még az életben nem találkoztál transzneművel mivel, kevered a transzneműt a transzfesztitával/dragqueennel.

egy transznemű nem fog nagy szakállal, rózsaszín miniszoknyában flangálni.

egy transznemű pont hogy minnél inkább a nemének megfelelően akar élni, kinézni (ami ellentétes a biológiai nemével).

az hogy mondjuk a pride-on megjelenik 2-3 ilyen kinézetű ember (a tőbb ezerből) akiket lefotózva agyon mutogatnak a médiában mondván hogy ott mindenki ilyen, nagyon nem fedi a valóságot

nagyonsok transzneműről ránézésre meg sem mondanád hogy az mindaddig, amíg mondjuk a kicst mélyebb hangja el nem árulja róla, vagy netán észreveszed a kicsit nagyobb pajzsporcot (ádámcsutkát) a torkán.

sok transzeműt (férfit és nőt is) ismerek, van köztük bolti eladó, benzinkutas, mérnök, még mentős nőt ismerek aki az, ha nem tudod róluk hogy azok észre sem veszed

Niki

jan. 6. 16:11
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

17-es!

Ez csak egy erős túlzás volt.

Egyébként találkoztam transzneművel, akkor nem került előtérbe a transz személyisége, de értem amit a kérdező írt, szerintem is létező jelenség. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden transznemű ilyen

jan. 6. 22:22
 19/22 A kérdező kommentje:
17# mi az hogy harminezer oxigén?
jan. 7. 09:42
 20/22 harminezer oxigén ***** válasza:
50%

Nagyon erős túlzás.

Csak éppen te is a #14-es válaszodban és a kérdező is már magában a kérdésben és hozzászólásaiban is azt a hamis látszatot keltitek mint ha ez (mármint a miniszoknyás szakállas motoros kinézet) lenne az álltalános, a transzneműek túlnyomó többségére jellemző viselkedés. És hogy az esetek túlnyomó többségében a transznemű személy az aki erölteti a témát, mintha szinte minden beszélgetést azzal kezdenénk a leghétköznapibb szituációkban is hogy: "tessék itt vagyok, transz vagyok, lehet imádni"

Valójában én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Soha nem kérkedek vele, nem kötöm mások orrára viszont, ha rákérdeznek (furcsálják a hangom, valami más feltűnt neki stb), akkor nem szoktam tagadni vagy hazudni róla. Ilyenkor az esetek 55-60%-ában a másik fél nyugtázza hogy ez van, ok. Viszont a többi 40-45%-ban pont hogy, a másik fél tarja előtérben a "transztémát", többnyire kíváncsiságból, érdeklődésből felteszik a transzokkal kapcsolatos már-már kötelező kérdéseket (fiu vagy lány vagy?, meg van-e még az ott lent?, akarsz-e műtéteket? most te akkor a fiukat vagy a lányokat szereted? stb.). Nagyon ritkán mikor, ez kiderül agresszívan, támadólag reagálnak páran de, ez nyílvános helyen ritkán esik meg, de volt már rá számos személyes tapadztalatom. (buszon bérlet ellenőrzés, postán ajánlott levél átvétele, dohánybolt, szórakozóhely stb.)

Amikor kifejezetten én hoztam fel ezt, az mind kizárólag a jogi nem- és névváltozással járó adminisztratív kötelezettségeim miatt voltak: anyakönyvi kivonat kikérése, okmányok cseréje, előfizetések (pl telefon) átírása az új névre, bankban a számla átírása, munkahelyen bejelenteni az adatváltozást stb., pl. a munkahelyemen, 4-5 hozzám közelebb álló baráton kívül, több mint két évig nem is tudták hogy, transznemű vagyok, mivel még férfi néven vettek fel, minden hivatalos papíron is az szerepelt, az öltözködésemen sem látszott mivel többnyire uniszex ruhákat semleges színeket hordtam, még most sem hordok kirívó, harsány darabokat. A hivatalos nem- és névváltozással került nyílvánossá a transzneműségem. A közvetlen munkatársak abszolút jól fogadták, nem problémáztak rajta. A felső vezetés volt az akinek nem tetszett ez és egy apró munkahelyi gikszer miatt (ami mások esetében max egy szóbeli figyelmeztetés, esetleg írásbeli figy. volt a retorzió) az én esetemben felnagyítva a legszigorúbb retorziót vonta maga után és eltávolítottak a pozíciómból (közszférában dolgoztam-nem fogom részletezni hogy hol)

#kérdező (#19)

lényegében egy vicc, utalás a magyar meme-kultúra egyik ősattyára, még a 90-es évek végefelé volt egy manapság vírusvideónak nevezhető tartalom, ami még a szélessávú net, videómegosztó oldalak, torrent elötti időkben terjed idehaza vírusként, kézről kézre adott írott cd-ken, csigalassú ftp szervereken keresztül

Niki

jan. 7. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!