Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy ne legyek ennyire fazós?...

Hogy ne legyek ennyire fazós? Alacsony vérnyomás lehet az oka?

Figyelt kérdés

Iszonyat fagyos vagyok, igazából szeptembertől májusig állandóan fázok. Otthon 22 fok van, trikó, hosszú ujjú póló, vastag pulcsi kombóban is jéghideg a kezem és a lábam. Van hogy egyszerűen képtelen vagyok átmelegedni, bárhogy is felöltözöm. Egyébként az is érdekes, hogy ha mondjuk fél órát fekszem az ágyban a takaró alatt akkor is jéghideg marad kezem-lábam, míg ha alszom fél órát ugyanott, akkor átmelegszem.

Lehet mindez az alacsony vérnyomásom miatt? 90-100/60 körül szokott lenni. Magas, vékony testalkat vagyok, azt mondják az is okozhat rossz vérkeringést.

Voltam általános nagylaboron és hormonsoron is, a vérképemen nem találtak eltérést.

Van itt még ennyire fázós ember? Lehet ez ellen tenni valamit? Annyira utálom, hogy az évben 10 hónapot ezzel kínlódom.

nov. 10. 17:15
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Nekem inkább ezek a hirtelen változások teszik be a kaput. Tegnap pulóverben voltam az utcán és égetett a nap, ma meg kabátban voltam és meg akartam fagyni...
nov. 10. 17:19
 2/9 anonim ***** válasza:
58%

Milyen nemű, mennyi idős vagy, konkrétan milyen magas, hány kg?

Az alkat hozzájárulhat, a vérkeringés is, de vannak még egyebek is...

nov. 10. 17:25
 3/9 anonim ***** válasza:
65%

Én is fázós vagyok, nekem is kicsit alacsony a vérnyomásom és vékony is vagyok, talán ezek miatt. Mikor már hidegebb van, vastagabb zoknit szoktam felvenni, az nekem sokat segít, illetve otthon, ha mondjuk sokáig ülök a kanapén, akkor egy pléddel be szoktam takarni legalább a lábamat, úgy már nem fázom. Munkahelyen meg van bent egy vastag, hosszú, bővebb fazonú kötött kardigánom, azt még rá tudom venni a vastag pulcsira is, ha bent fáznék.

Alvás közben amúgy én is könnyen átmelegszem.

nov. 10. 17:29
 4/9 A kérdező kommentje:
30 éves nő vagyok, 180 cm, 65 kg. Köszönöm az eddigi válaszokat, jó tudni hogy nem vagyok ezzel egyedül! :)
nov. 10. 17:38
 5/9 anonim ***** válasza:
67%
180 centihez a 65 kg édeskevés. Lehet ez az oka?
nov. 10. 17:45
 6/9 anonim ***** válasza:
67%

Jaj nekem is ez a problémám :D

Állandóan fázok:D

Lehet,hogy rossz a vérkeringésünk,vagy nem tudom

.

nov. 10. 17:45
 7/9 Misery ***** válasza:
67%
Nem hiszem, hogy az alacsony vérnyomás miatt, szerintem te csak ilyen típus vagy. Nekem még a tiednél is alacsonyabb, nekem ha 100, akkor már rosszul vagyok, de állandóan melegem van. Pedig sovány vagyok, 48 kg. A meglett férfi kollégám állandóan fázik, én meg folyton nyitnám az ablakot.
nov. 10. 18:13
 8/9 anonim ***** válasza:
67%

Ugyanez vagyok, mindig alacsony vérnyomásom volt, magas, vékony nő vagyok. Egyszer azt mondta az üzemorvos, hogy az alacsony testsúly is közrejátszik (a BMI szerint sovány vagyok, pedig szeretek enni és sportolok is, minden értékem rendben és jól érzem magam). Minden tavasszal van az a csodálatos nap, mikor végre először meleg a kezem :') Ma egész nap a szabadban túráztam, két zokni, vastag harisnya, vastag nadrág, póló, hosszú ujjú technikai felső, polár pulcsi meg kabát kombóban, így is szarrá fagytam, mikor már hazafelé sétáltam és már konkrétan reszkettem, akkor sűrűn gondoltam arra az arab emberre, aki meg akart venni pár éve negyven tevéért, hogy élni kellett volna az ajánlattal, Dubaiban jelenleg 33 fok van.

Én a lakásomat 25 fokra fűtom, ebben egy hosszú ujjú póló+pulcsi, meleg zokni+mamusz meg hosszú melegítőnadrág kombóban elvagyok. Ősztől tavaszig ha hazaérek, rendszerint egy kád forró vízben áztatom magam legalább 20 percen keresztül, átmelegít. A nagyon nagy hidegre meg vettem egy fűthető talpbetétet, nagyon jól bevált, most épp a fűthető mellény berendelésén gondolkozom. Panelban lakom, ha a távhő valamiért nem biztosítja a megfelelő meleget (ősz elején gyakran jéghideg volt a radiátor meg a csövek, ha kinn 15 fok felett volt a hőmérséklet), akkor beizzítom az olajradiátort.

Igen, van még ilyen ember, és az összes CsAk ÖlTöZz FeL jObBaN nyomorék kinyalhatja a jéghideg segglukam. Végső megoldást szerintem az fog hozni, hogy elköltözök olyan országba, ahol melegebb van, mert tényleg embertelen, hogy 12-ből 10 hónap pusztán arról szól, hogy hogyan csökkentsem a fájdalmat kellemetlenségre.

nov. 10. 18:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is fázós típus vagyok, a telet szívből utálom, csak a nyári kánikulában érzem jól magamat.

Télen 26-27 fok van nálunk bent a házban, de hozzáteszem, hogy nem is kell még pólót se felvennem itthon. Így érzem komfortosnak.

Ma pl. kinti munkám volt, aláöltözös nadrág, két zokni, stb és mégis fáztam.

Egyedül alváshoz nem viselem el a meleget, akkor a 20 fok kb a kényelmes.

A nyári melegben viszont kiválóan érzem magamat. Amég mindenki nyavajog a meleg miatt addig én vidáman elvagyok. A klímát is csak addig kapcsolom be este amég el nem alszok, kb 10 percre.

nov. 11. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!