Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 105/55 vérnyomás nagyon alacsony?

105/55 vérnyomás nagyon alacsony?

Figyelt kérdés
Veszélyes hosszútávon?
okt. 27. 09:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Az 55 a diszisztolés érték vagy a pulzusom? Mennyi ehhez a pulzusom, ha nem az ? Mert egyébként, ha ez a szisztolés és diszisztolés érték, akkor nem alacsony, ha a lehető legideálisabb. 80/90-en alatt lenne alacsony.
okt. 27. 10:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Általában ennyi szokott lenni? Szoktál szédülni,és a végtagjaidban nincsenek vérellátási panaszaid? Amúgy nem vészes, talán a második szám kicsit alacsony, de attól még lehet normális. Néha igyál egy kis kávét, ha úgy érzed hogy szükséged van rá. De ha teljesen meg akarsz nyugodni menj el az orvoshoz, és kérdezd meg tőle. Szerintem teljesen normális, viszont a szavam nem ér sokat, mert nem vagyok orvos.
okt. 27. 10:15
 3/6 anonim ***** válasza:

A vérnyomás normális szisztolés értéke 90 és 120 higanymilliméter közé esik, míg a diasztolés vérnyomás esetében ez a szám 60 és 80 között van.

A diasztolés nem éri el a 60-at, de ez még hibahatáron belül lehet. Szerintem teljesen normális.

okt. 27. 10:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Diasztoles 55 pulzus 70-75
okt. 27. 10:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Gyakran ennyi igen.
okt. 27. 10:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Voltál azóta kivizsgáláson? Nekem a fiam születése után, vagyis kb. 10 éve hasonlóan alacsony a vérnyomásom mint neked. Van amikor 95/55 . Nincs semmi tünetem. Voltam az évek alatt többször kardiológián, vérvételen, mindenféle rutin vizsgálaton, de nem találtak semmilyen eltérést.
dec. 9. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!