17 hetes terhesen szédülés, lehet mégse kellene dopegyt?
Sziasztok. Kb 2 éve szedek dopegytet, migrén miatt volt rajtam 24 órás mérő és 160/95 körül volt a vérnyomásom. Ezért kaptam rá a gyógyszert. Ez helyre is rakta, beállt átlag 128/85-re.
Aztán terhes lettem... fokozatosan ment lejjebb, már átlag 120/83
Most viszont lassan egy hete 110/77 -105/73
Szédelgek is egész nap...a kávé sem segít. Alapvetően magas vérnyomásos vagyok, de ebben se vagyok teljesen biztos, mert fehérköpeny szindrómám van. Dokinál, védőnőnél mindig 150 felett mérnek, míg itthon, munkahelyen és több ismerősnél is mindig normális a vérnyomásom.
Most mivel magamhoz képest elég alacsonyan mozog, van értelme a dokit megkérdezni, hogy elhagyhatom e a gyógyszert? Volt aki leállhatott vele hasonló helyzet miatt? Nyilván minden nap mérek. Tudom majd a dokivam beszéljem meg, de majdnem két hónap mire újra hozzá megyek...addig csak genetikai uh-ra jutok el.
Egész nap olyan vagyok, mint aki nyitott szemmel el tudna aludni, így azért nehéz a napi dolgokat egyben megcsinálni.
Van valaki akinél gyakorlatilag teljesen megszűnt a magas vérnyomás terhesen és leállhatott a gyógyszerrel?
250mg dopegyt reggel este egy szem.
Szerintem ha ennyire alacsony, szédülsz is, akkor jó lenne leállni vagy kevesebbet szedni.
DE nyilván az orvossal beszélni kéne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!