Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Régen a tanárok valóban...

Régen a tanárok valóban tenyerest, meg körmösöket adtak a diákoknak?

Figyelt kérdés

#Régi, oktatás
nov. 8. 19:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
Két oka volt, a rendbontáson kívül a nem megfelelő szorgalmat, hiányos tudást, de olykor még a véletlen ügyetlenséget is megtorolták. Éppúgy, mint az akkori korban, a szülők is.
nov. 8. 20:47
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
Azt tegyük hozzá, hogy régen a tanárok közt voltak jó páran, akik rendszeresen ittak is rendesen, ez is rájátszott, hogy szinte mindenre eljárt a kezük.
nov. 8. 21:00
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Az anyai nagyanyám tanította apámat kiskorában, sokáig emlegette, hogy egyszer úgy felpofozta, mikor nem tudott valamit a táblánál apám, hogy vérezni kezdett az orra apámnak.

Én 91ben születtem, de nálunk is volt olyan, hogy megütöttek minket a tanárok. Engem például úgy figyelmeztett sorakozónál az ügyeletes tanár, hogy kiesett a zsebemből egy zsepi, hogy a fél kilós kulcscsomójával a fejemre vágott, vérzett is, de nem mertem szólni érte... A tesitanárunk meg imádta azt, hogy aki rosszul végezte a gyakorlatot, annak egy helyben állva tűrni kellett, míg ő a fülébe sípol.

Kaptam amúgy nyaklevest is, azt is hasonló óriási bűnért, az ebédlőből kifelé az utolsó lépcsőfokon leugrottam a barátnőimmel, az egyiküket hátrarántotta az osztályfőnök a kapucnijánál fogva, nekem meg lendületből a tarkómra vágott. A többiek megúszták. Ez nagyon bennem maradt, mert csengett a fülem is tőle, a barátnőmnek meg a pulcsi cipzárja felsértette a nyakát.

Utáltuk ezeket a tanárokat rettenetesen, de nem szóltunk érte otthon sem. (A testvérem egyszer igen, mert neki nagyobb volt az igazságérzete, de nem csináltak balhét a szüleink)

Szerencsére a lányom iskolájában fiatal, tündéri tanárok vannak, úgyhogy nagyon remélem kikopott már nagyjából ez a verekedős tanárpopuláció.

nov. 8. 21:19
 14/19 anonim ***** válasza:

Nagyszüleim idejében még igen. Az 50-60-as évek. Szüleim idejében már nem, 80-as évek.

Ma meg már hozzá se szabad érni a gyerekhez... nem tudja felvenni a cipőjét, akkor megy mezitláb

nov. 9. 01:39
 15/19 anonim ***** válasza:
A szuper bagyhatalmu MAFYAROKAT HOZTAK SZINTE az osszes Foldre de az ittenk tortenetet mar leirtsm. A gonosz szerelmeskedett ott vele. Mindet a muszski vilagegyetembev keszult ismeretlen tecknikaval. Ni nem kerrunk ilyenet es nem is jottunk volna ide mert nem vitatkozunk hasonlo hatalmu muszaki cikkekkel. Takaritsatok el a stemeteteket.
nov. 9. 16:33
 16/19 anonim ***** válasza:
Vedd be a piruláidat, kedves utolsó!
nov. 9. 20:16
 17/19 anonim ***** válasza:

A 40-es években balkézzel írásért körmös járt. De nagyon érdekes, hogy több körmösökkel jobbkézzel írásra "szoktatott" öreg írását láttam és jobb kézzel gyönyörű kézírásuk volt. Ahogy mellékesen említették, hogy "körmössel tanították őket írni", nem volt bennük semmi neheztelés se.

Igaz, hogy az akkoriban írni tanultaknak általában is szép a kézírásuk.

Tenyeresről nem hallottam.

dec. 9. 04:38
 18/19 anonim ***** válasza:
Körmömre én is kaptam pálcában, amiért lakkoztam.😂
dec. 19. 18:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Val*
dec. 19. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!