A Budapesti emberek valóban beképzeltek és lenézőek?
Én teljesen le voltam döbbenve, amikor először voltam Budapesten, hogy mennyire sok a bunkó, lenéző, közömbös ember. Pl. senkit nem érdekelt, hogy rosszul lett a barátnőm és összeesett az utcán. Ha útbaigazítást kértem, undorító stílusban válaszoltak, ha válaszoltak egyáltalán. A sofőr majdnem hogy hülyének nézett, amiért köszöntem neki felszálláskor. A barátnőm budapesti ismerősei nehezen hitték el, hogy megyeszékhelyen is van pláza.
Nyílván van pozitív példa is, de sajnos számomra sokkal több a negatív. Még a helyi cigányok felénk is emberségesebbek.
Én is laktam Pesten, van összehasonlítási alapom és igen: valahogy a vidéki embereknek jobb a lelkük, emberségesebbek, segítőkészebbek, normálisabbak általában persze mindenhol akadnak kivételek.
A közönyösséget, közömbösséget, gorombaságot én is tapasztaltam Budapesten!
Nekem kész felüdülés volt hazaköltözni a büdös, koszos, drogos Budapest után.
A pestiek közömbösek, de a vidékiek meg állandóan másokkal vannak elfoglalva. Nálunk: "Láttad kivel gyütty? Mán megin másikkal. Múltkor nem evvel volt. Motoron gyüttek. Micsoda cigányélet mán ez. Még nem ment férjhö. Má milyen idős pedig."
Ez megy állandóan.
Tősgyökeres budapesti vagyok. Nem vagyok beképzelt, de bevallom, fiatal koromban bizony az voltam. Ma már tisztában vagyok vele, hogy a fővárosban élni nem azt jelenti, hogy különbek vagyunk másoknál. Az, hogy ide születtem, nem érdem, csak egy adottság.
N
Budapesten élek már 10 éve, de én sosem tapasztaltam ilyesmit. Azt inkább, hogy a vidékiek ebben a hiszemben élnek és emiatt előítéletesek, lenézőek tudnak lenni...
Az igaz, hogy itt a sok ember miatt nincs annyira összefogás, alapvetően sokkal közömbösebb mindenki. 7 éve élek a mostani lakásomban és habár tudom a közvetlen szomszédjaim nevét, meg felismerem őket az utcán, semmi egyebet nem tudok róluk és nem is érdekel. Vidéki ismerőseim, családtagjaim mindenkit ismernek az utcájukban/társasázukban, rendszeresen beszélgetnek is velük. Nekem erre nincs is igényem ezért nem hiányzik, de volt aki emiatt nem bírta a fővárost.
Szerintem azért a kettő között van némi átmenet.
Vidéken jobban számíthatnak az emberek egymásra, esetleg köszönnek is egymásnak, érdeklik egymást, de Pesten meg senki le se xar, ha ott esel össze az utcán és még ki is rabolnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!