Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A Budapesti emberek valóban...

A Budapesti emberek valóban beképzeltek és lenézőek?

Figyelt kérdés
A vidékiek mindig ezt mondják. Ez valóban igaz?

okt. 3. 18:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem lakhely- hanem emberfüggő. Nyilván BP-n többen élnek, így magasabb az ilyen emberek száma is. Nekem a sokak által negatívumkén említett személytelenség sokkal jobban bejön, mint az, hogy mindenre kíváncsi, minden dolgodba beleszólós emberek vegyenek körül, meg nem szeretek száz méteren minden emberrel leállni traccsolni hogy jaj Marikám hogy vagytok mikor amúgy a kutyát nem érdekli.
okt. 4. 08:33
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

@3 Azzal a prekoncepcióval szálltál fel a buszra, hogy hülyének fog nézni a sofőr. Én majdnem mindig köszönök, de az is érthető, hogy ez miért nem jellemző. Egy kisvárosi helyijáraton utazik 10-20 ember, esetleg iskolába menet van nagyobb zsúfoltság. Ehhez képest egy forgalmasabb vonalon Budapesten egy sofőr elhord napi 1000-3000 embert, kicsit sok lenne a köszöngetés.

Nem bunkóság ez, hanem praktikum. Amúgy meg kérdezz meg egyetlen nem magyar embert, hogy mi a véleménye a vidék vs Budapest vitáról. Elég sok délkelet-ázsiai kollégám jár rendszeresen Budapesten üzleti úton, második-harmadik alkalommal általában szeretnének mást is látni, Balaton, Eger, ilyesmi. Volt, hogy nekem kellett leállnom vitatkozni egy vénemberrel, hogy talán nem szerencsés kínaiköcsögözni egy olyan embert, aki vendég az országunkban.

okt. 4. 08:42
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Én vidékről költöztem fel és abszolút nem tapasztaltam.
okt. 4. 09:00
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

10 éve élek Budapesten,nem tapasztaltam semmilyen különbséget. Egy GyMS megyei kisvárosból származom.

Egyetem alatt sokszor kértem útbaigazítást idegenektől (kórházi gyakorlatra 2 hetente máshova kellett mennünk),néha gyorsabb volt mint a google terkepet nézni soha nem volt senki bunkó. Sem a kosztümben dolgozni igyekvő csinibaba,sem a kutyát sétáltató cigányasszony, mindegy kit szólítottam meg,segítettek mindig.

Nyilván vannak tirpák emberek is,szerintem itt max azért van több mert eleve rengetegen élnek itt.

okt. 4. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!