Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A Budapesti emberek valóban...

A Budapesti emberek valóban beképzeltek és lenézőek?

Figyelt kérdés
A vidékiek mindig ezt mondják. Ez valóban igaz?

okt. 3. 18:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%

Éltem kisvárosban, Budapesten, aztán jó ideje külföldön.

Az az alapszitu, hogy az emberek más környezetben máshogy szocializálódnak. Pl falun elengedhetetlen, hogy jóban legyél a szomszéddal, hiszen rövid a bolt nyitvatartása, sok mindent nem kapni helyben, így ha a vasárnapi ebéd főzésekor elfogy a liszt, kénytelen vagy a szomszédból kérni. Addig nagyvárosban szinte mindig van a közelben nyitvatartó bolt, így ez nem szempont. És millió hasonló példa van.

A különböző szocializálódásból adódóan az emberek más szokásokat vesznek fel, más lesz a gyengeségük, erősségük.

Minden ilyen gúnyolódás abból ered, hogy az emberek nem értik, nem is akarják érteni, hogy a másik mit miért csinál.

okt. 3. 20:02
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
"A sofőr majdnem hogy hülyének nézett, amiért köszöntem neki felszálláskor." - Mert ez itt valóban nem szokás.
okt. 3. 20:09
 13/24 anonim ***** válasza:
71%
Ezt csak az aluliskolázott narancsjobbágy vidékiek mondják.
okt. 3. 20:14
 14/24 anonim ***** válasza:
60%
Á,dehogy.Csak a vidéki akkor látott először félcipőt,amikor az eke ketté vágta a gumicsizmát.
okt. 3. 20:14
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Eleve Budapest mint olyan elég széles skálán mozog a luxus villától a külső kerületi putriig. Vannak kerületek amik olyanok, mintha nem is városban hanem falun lenne az ember.

Másrészt mi a "Pesti" ember? Egy felmérés szerint a fővárosi lakosság 20-30%-a bérelt lakásban él. A saját ingatlannal rendelkezők jelentős része pedig vidékről jött. Relatív kevés a tősgyökeres pesti.

okt. 3. 20:46
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Énszerintem csak lazábbak,partiarcabbak, vagányabbak, magabiztosabbak,határozottabbak pl több esetben. Vagy hát, annak tűnnek. :) Meg jobban, könnyebben barátkozósabbak talán.

Szerintem pár olyan kivétel lehet,aki lenézi a vidékieket,nem ez az általános. Alapból szerintem nyitottak mindenki felé talán ők olyanok.

Egyébként,aki a vidékieket lenézi,szerintem mindenki mást is. Csak valakire,egy konkrét csoportra ki tudja ezt vetíteni. De amúgy valszeg tele van akár pl haragfal,sértettséggel; még önmagával sincs jóban.

okt. 3. 20:54
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Budapest belső részén, Újlipótvárosban élek. Habár ez nem egy kertvárosi rész, mégis egy kicsit olyan, mintha vidéken élnék. Ismerjük egymást, az üzletek tulajdonosait, alkalmazottait, köszönünk az utcán, segítünk egymásnak.
okt. 3. 22:44
 18/24 anonim ***** válasza:
Amúgy a budapestiek azok, de a vidékiek is.
okt. 3. 23:23
 19/24 anonim ***** válasza:

20 évet éltem vidéken, újabb 20at Budapesten.

Létező effektus, de szerintem ez normális

okt. 3. 23:51
 20/24 anonim ***** válasza:
83%
Mindenhol vannak bunkók, BP-n több az ember is, mint bárhol máshol, tehát nyilván az egy négyzetméterre eső bunkók száma itt a legmagasabb. Egyébként én is gondolkodtam már rajta, hogy mintha arányaiban is több lenne a tapló, mint vidéken, de nem végeztem kutatást még :D
okt. 4. 01:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!