Veled is ez van beszelgetesnel?
9
Valami hasonlot tapasztalok en is, szajabol omlik a szo, ha kerdezek, ha kozbevagok igazan hallgat meg, hanem csondben van ahogy irtam ida-oda nez, amit en mondanek azt meg sem hallgatja - egy ilyen monolog dolog alakul ki a reszerol, pedig csak elmondtam megint az o erdekeben azt amit gondolok, de meg az sem erdekli...
Három felsőfokú iskolát végeztem és elég jól kommunikálok, sokat olvasott embernek mondom magamat.
De istenemre mondom, hogy ezt a kérdést nem értem!
Olvasd el, kérdező, mit írtál és gondold végig, mit is akarsz kérdezni. Mert ez így vállalhatatlan, amit idehánytál. De látom, nemcsak nekem tűnt fel.
Tudom csavart a szavazas, akkor egyszerubben:
- Ha toled kerdeznek/erdeklodnek akkor csak te letezel, be nem all a szad, de ha valaszolnak a masikat nem erdekli es ennek jeleit mutatja erosen
A masik:
- Ha nem ROLAD szol a DOLOG (barmilyen), akkor asitozol, unalmas es mobilozol, neked menned kell, ilyenek.
Ez kommunikacio soran. A tobbi felsofoku meg PhD habil-ra nem igazan vagyok mar kivancsi mert irritalsz egy picit... meg ha lehet akkor ne irj ilyen becsmerlo dolgokat, sot ne is irj, mert nem lesz mas celod ugy erzem. A tobbi ilyen megszolalasra nem fogok valaszolni.. Akinek tobb felhasznaloja van, meg ilyenek azok se irjanak ha lehet, ugyanazt amit egy elozo irt. Konnyen ki lehet szurni..
Az baj a legtöbb emberrel, ha más rávilágít a hibáikra, jön a sértődés, meg a nagy szavak, hogy "becsmérlés", "bántás". (Pedig ezek a kifejezések egészen messze vannak a reális kritikáktól.) Ahelyett, hogy elfogadnák, hogy igen, ezt hülyén írtam, elnézést, kijavítom.
Igen, nem kellett volna mégsem a sulijaimat hozzáírnom, elnézést. Ennyi :) De attól még a mondandóm nem volt bántó: írj világosan. Ez egy kérés, és nem becsmérlés. Neked is jobb, ha értik a problémádat és érdemben tudnak ezáltal segíteni.
Válasz a kérdésedre pedig: igen, velem is van néha így, de én őszinte ember vagyok és ha azt érzem, hogy rám nem figyeltek igazán, akkor azt jelzem, és nem hagyom birka módon, hogy ignoráljanak, semmibe vegyenek. Én sem teszem ezt másokkal, és ha nagyon unalmas lenne már a mondandója, vagy sok a lefutott kör és már ugyanaz van ismételgetve, akkor azt is jelzem neki és rövidre zárom.
6
Hat szomoru de te mit tennel vele amugy? Igy ghostolnad vagy megmondanad neki? Szimplan nem valaszolnal neki?
Még mindig zagyvaságot írsz. Te melyik fél vagy ebben?
De kb én:
-lezárom ag olyan beszélgetéseket, ahol valaki elkezd magáról mesélni végeláthatatlan enegem nem érdeklő dolgokat. Biztos nem fogok ásítozni meg kínozni magam.
-és nem beszélek magamról se a végtelenségig.. minek? Úgyse kíváncsi rá senki. Mesélj a bárodnak erről vagy a batlrátaidnak, tényleg. Pszichológusodnak!! Jobb a másikat beszéltetni amúgy, de azt is csak akkor, ha tényleg érdekelnek a gondolatai. Ki nem állhatom az üres fecsgeést és a bájcseverészést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!