Ha valakit szeretünk, akkor tudjuk ezt érezni akkor is amikor megbánt?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy természetes az, ha valaki felé egyszer erős szeretetet érzünk, de ha megbánt, akkor ennek az érzésnek a helyét mondjuk átveszi a harag, elidegenedés vágya? Vagy az a normális, ha a szeretet nem szűnik és megfér mellette a harag is? Így nem válunk kiszolgáltatottá és manipulálhatóvá?nov. 3. 13:54
1/20 anonim válasza:
Inkább a csalódás, ami rosszabb a haragnál.
2/20 anonim válasza:
Egy dolog az ember, egy másik a cselekedete.
Ha eddig is csak azt szeretted bene, hogy milyen jó hozzád, akkor ez nyilván megváltozik mihelyst nem hozza már az elvártat.
Ha az embert szeretted , akkor pedig elfogadod azt, hogy ő sem tökéletes, ahogy te sem vagy az.
3/20 A kérdező kommentje:
#2 Ez elgondolkoztató, de tudunk egyáltalán olyat szeretni aki nem jó hozzánk? Nem alapfeltétele a szeretetnek az, hogy jó legyen hozzánk vagy hozzánk is?
nov. 3. 14:14
4/20 anonim válasza:
Egy ideig igen, bár az esetek többségében szerintem ez önbecsapás, aztán amikor megtelik, túlcsordul negatív érzésekkel az illető és rájön, leesik neki a tantusz, akkor remélhetőleg úgy is meglépi a szakítást (kivéve, ha tényleg egy igazi mártír-típusról van szó, mert akkor nem fogja). Meg ez attól is függ, hogy mivel és milyen mértékben bánt meg a másik. Tud-e bocsánatot kérni, stb.
5/20 A kérdező kommentje:
Igen. Az őszinte bocsánatkérés és ezzel a felelősség elismerése oldhatja a haragot, de mivan akkor, ha mondjuk megválunk ettől a személytől és miután a jelenlétével együtt a haragunk is lassan megszűnik, ottmarad a szeretet?
nov. 3. 14:26
6/20 anonim válasza:
Ha már megváltál tőle és annak az volt az oka, hogy bántott és ezt ugye felismerted és úgy döntöttél, hogy nem tolerálod tovább, megszakítod vele a kapcsolatot, akkor szerintem nem nagyon fogod már szeretni vagy biztosan nem olyan mértékben, mint addig. Ez természetes reakció, önvédelem. Idővel lehet, hogy tudsz rá megint szeretettel gondolni, de sosem lesz már ugyanolyan.
7/20 anonim válasza:
Itt ugye a bizalom is sérült. 4/6-os voltam.
8/20 anonim válasza:
Ha valakit kedvelek és érzelmileg kötődöm hozzá, akkor már bizonyította, hogy jó szándékú ember, mert nálam a bizalom elnyerése hosszú folyamat. Ezt nem tudja átírni harag. Sőt, ha valami olyasmit tesz, amivel megbánt, akkor sem tudok iránta haragot/dühöt érezni. 1 rossz tapasztalat nem tudja felülírni a korábbi 100 jót. De mivel váratlan lesz, ezért teljesen lebénít és összezavar és volt már, hogy ezért nem tudtam tovább aktívan tartani a kapcsolatot. De a szeretet nem múlik el, nem is baj, hisz így a sok pozitív emlék is megmarad.
9/20 A kérdező kommentje:
Akkor mondjuk, ha úgy érezzük, hogy valakit szeretünk, de mondjuk megbánt 2-3 alkalommal, ami után nem kér bocsánatot, csak mondjuk azt, mondja, hogy sajnálom, akkor természetesen reakció az érzések hullámzása? Úgy értem, hogy természetes az, hogy egyszer úgy érezzük, hogy nagyon szeretjük, majd ez teljes csalódottságba, szomorúságba vagy haragba fordul? Lehet, hogy ilyenkor már csak az dolgozik bennünk, hogy szeretnénk visszakapni a bántásokat megelőző időszakot? Már hiabá tesz meg mindent az illető, hogy visszaépítse a bizalmat, ha a bocsánatkérés elmaradt? Vagy már akkor is minden hiába, ha bocsánatot is kér?
nov. 3. 14:39
10/20 anonim válasza:
Vannak nagy bocsánatkérő manipulátirok, akik magukk sohase változtatnak. Onnan jobb menekülni.
Meg vannak alapvetően jó, de a vizet könnyen felkapó emberek, akik rajta vannak azon, hogy neked mi a jó, csak hirtelenek.
Ha már lezártad a kapcsolatot, mindenképp jobb, ha tudsz még belőle a szépre emlékezni.
Semmi sem csak fekete vagy fehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!