Miért pontozzák le sokan a vicces válaszokat? Mert nem hasznos a kérdéshez vagy nem is veszik észre, hogy vicc? Vagy csak mérgesek mindenkire?
Kérdező!
Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.
Remélem érted!
Vannak, akik szinte sportként űzik az itteni lepontozást, esetenként több fiókkal is egyszerre.
Ugyanakkor, simán lehet, hogy valaki nem értette meg a viccet, vagy nem érezte/ érzékelte, hogy amúgy az csak egy vicc volt, és komolyan vette. Vagy ugyanez csak szarkazmussal. Írásban ezek nem is mindig tudnak jól átjönni.
Meg mostanában sok olyan kérdező van (vagy 1-2, akik sok kérdést termelnek), aki hamar beír a kérdés alá, hogy "nem erről van szó, ment a piros!" - lehet páran ugyanígy vannak a viccekkel is.
#6-os és #7-es vagyok.
Most miért pontoztatok le? Szomi lettem :(
Oké, komolyra fordítva a szót, ennek az oldalnak az a célja, hogy ha valaki valamilyen problémával szembesül, valamilyen dilemmával találja szemben magát, az felteheti a kérdését, remélve, hogy valaki hátha tud segíteni neki egy releváns válasszal.
Viszont ha valaki elvicceli másnak a problémáját, az egyrészt degradáló üzenetet hordoz mind a kérdező kérdésére, mind a kérdező problémájára vonatokazóan. Tehát ha elmész a dokihoz, mert valamiért állandóan majd leszakad a fejed, annyira fáj, erre a doki elővesz egy kalapácsot, és azt mondja, hogy: "eltöröm a sípcsontját, akkor majd kevésbé fog fájni a feje, ez megfelel?", ott aztán elkezdene poénkodni, hogy "nekem is fáj a hasam, amikor üres", meg ilyenek, te meg ott szenvednél a fejedtől, ami majd szétrobban. Az neked jólesne-e? Sarkított példa, tudom, de hasonlóan lehet elképzelni. Vagy elviszed a kocsidat szervizbe, mert valami gáz van vele, erre a szerelő feltenne egy bohócorrot, és elkezd zsonglőrködni a szerszámokkal, majd hozzáteszi, hogy ezért különdíjat fog felszámolni, azt mondja h rá se néz a kocsira, amíg meg nem várod a félórás műsor végét, te pedig sietnél már munkába, majd félóra után azt mondja h "amúgy nem számolok fel különdíjat, vicceltem, ha-ha".
Na mindegy, biztos értitek az analógiát. Elbagatellizálni másnak a problémáját nem oké. Sem a neten, sem a valóságban, függetlenül a probléma mértékétől, mert ami neked apróság, másnak lehet, hogy nagyon kellemetlen, és lehet, hogy óriási lelkierő kellett ahhoz is, hogy kiírja ide.
Degradáló, pofátlanság, türhő paraszt dolog, és őszintén remélem, hogy akik viccelődnek mások kérdései alatt, azoknak valaki egyszer a halálos betegségén fog majd viccelődni, és rövidke hátralévő életük végéig tartó nagyon mély sebet fog okozni bennük az a vicc. Őszintén remélem.
#17-es vagyok.
Hozzáteszem még, hogy a pontozás a válasz hasznosságát hivatott tükrözni. Ha valaki poénkodik egy kérdés alatt, az nem hasznos. Ez evidens. Nincs ebben semmi kivetnivaló szerintem, ha valaki lepontoz egy haszontalan választ.
A #18-as válaszára rácsatolva, amikor pedig a hasznos válaszokat lepontozzák, na az a másik agyhalálom. A pontozás alapvetően objektív kéne, hogy legyen, hiszen egy válasz tartalmával szubjektíve lehet egyetérteni és nem egyetérteni, viszont a hasznosságát, még ha nem is értesz egyet a válasszal, egy értelmes ember képes objektív módon is megítélni. Na itt van a diszkrepancia. A pontozást az emberek szubjektív véleménynyilvánításként kezelik, nem pedig objektív értékelésként. És ez tükrözi a pontozók értelmi és érzelmi intelligenciáját - nem képesek az objektív mutatót objektívan használni, helyette az érzelmeikre - főként a negatív érzelmeikre, ellenérzéseikre - támaszkodnak. Számomra ez nagyon sokat elmond egy közösségről.
1. Hasznosnak nem hasznos, ha a humor kategóriában van. Illetve a vicckérdések menjenek a humor kategóriába, az arra van.
2. Legtöbbször még csak nem is vicces, amit én itt látok humoros próbálkozásként. Az nem kifejezetten vicces, amikor vki beírja minden felnőtt párkapcsolati ismerkedési problémás kérdés alá, hogy "nekem tetszenél, Józsibácsi / 85F vagy Bözsinéni 82N" vagy bármilyen "mit csináljak?" kérdés alá, hogy "szilvásbuktát, mert azt szeretem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!