Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért undorodom bizonyos...

Miért undorodom bizonyos dolgoktól?

Figyelt kérdés

Leszögezem, nem vagyok se rend-, se tisztaságmániás.

Kiskorom óta undorodom a családom összes holmijától (ruha, tárgyak, még a bútorok is), az evőeszközöktől, poharaktól, én mindig jelöltem ki magamnak egyet és csak azt használtam.

Most újra velük élek és ugyan ez. Nem mindegy, melyik székre ülök le enni. Amikor a párjaimmal éltem, az ő cuccaiktól eszembe sem jutott undorodni és a szék is mindegy volt.

okt. 28. 21:35
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Az is feltűnt, hogy bizonyos dolgoknak a sorrendje sem mindegy, például az öltözködési sorrend vagy hogy először megy a bögrébe a kávé és utána a tej. A kedvem is elmegy, ha ez nem így történik. Nekem eddig természetes volt, a tesóm hívta fel a figyelmemet, hogy szerinte kényszeresen csinálok dolgokat, kicsit elgondolkodtam.
okt. 28. 21:37
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
Autizmus. Nem mondták még?
okt. 28. 21:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Nyilván gondolkodtam rajta #2-es, de annyira azért nem érzem durvának.
okt. 28. 21:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk egészen pár nappal ezelőttig azt gondoltam, hogy normális, hogy a munkahelyi öltözőben ha kettőnél több ember van rajtam kívül, iszonyazosan elkezdek szorongani. Vagy ha hozzám ér valaki.
okt. 28. 21:51
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Azért mondják, hogy spektrum. Te az innenső végén vagy.
okt. 28. 21:51
 6/11 A kérdező kommentje:
Mit tudok ezzel kezdeni? Most hogy gondolkodom, például nagyon nem szeretem az új dolgokat. A régiekhez ragaszkodom akkor is, ha nem váltak be. Legyen az tárgy vagy szokás.
okt. 28. 21:57
 7/11 anonim ***** válasza:
48%

"annyira azért nem érzem durvának"

Nem-e?? Akkor mit éreznél durvának?

Szerintem ez már bőven "durva".

okt. 28. 22:17
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Gyógypedagógustól kérdezd, esetleg a témában járatos pszichológustól, de szerintem ez annyira a személyiség része, hogy maximum tudatosan el tudod titkolni nagy erőfeszítések árán, de nem tudod megszüntetni.
okt. 28. 22:55
 9/11 anonim ***** válasza:
75%
Sztem is autista vagy. Sőt, ez szinte biztos.
okt. 29. 10:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy nagyon korlátoztak valamiben otthon kiskorodban, és azért van benned egy kettősség, hogy tiltakozol is, szabadulni szeretnél az ottani régi dolgoktól, de biztonságot is nyújtanak, és ezért kötődsz, ragaszkodsz is hozzájuk, és félsz az új dolgoktól, a változtatástól?
nov. 2. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!