Hogy születhet tipikus nagyon egyszerű, nem okos embernek, nagyon értelmes, intelligens, művelt, tájékozott gyereke?
Tudom hogy itt senki nem genetikus, de emészt a kérdés és nem tudok dűlőre jutni.
Ennyire számítana a másik szülő, vagy esetleg akár csak egy nagyszülő?
Ismerem az egyik szülőt. Gyári munkás, érettségi nélkül. Amikor beszél, nem az a legrosszabb, legprolibb fajta, de hallani hogy egyszerű, nem művelt, 8 általánost végzett. Gyári munkán és azon a szinten lévőn kívül soha nem lenne alkalmas. Nem érdekli a tudomány, semmi ilyesmi, ismerem egy barátnőjét is, na az viszont már szinte egy borsodi gettó roma szintjén van. Pedig csak párszor hallottam beszélni meg látom miket ír Facebookon.
Ismerem a gyerekét. Iskolában nem tanult soha, úgy ment végig rajta, érettségin ami érdekelte abból 5-ös lett, ami semleges abból közepes, egyedül a matekkal szenvedett(saját bevallása szerint)
Külsőre egy nagyon szép, nőies ilyen tipik cicababa típus, amitől ugye sztereotípia alapján azt várnád el hogy üresfejű ostoba pi-csa.
Ehhez képest az egyik legokosabb lány akivel valaha találkoztam, úgy beszél, mintha valamilyen értelmiségi munkája lenne, szinte arisztokratikus kisugárzás.
Nagyon jó humor, gyors visszaszólások, folyton sci-fiket néz, komolyzenét hallgat, játszik hangszeren, szaklapokat olvas, angolul felnőttként kezdett el tanulni, mert olyan iskolába járt ahol hivatalosan tanultak angolt, de kisváros ezért folyton el lett sunnyogva hogy nincs tanár(saját elmondása alapján). És mégis úgy beszéli mintha valami drága magán budapesti amerikai suliba járt volna. Hallottam telefonálni hosszan.
Tudnám még sorolni, de ennyi elég.
Szóval én ilyen jelenséggel nem találkoztam még, azt hittem az ilyen okos emberek mind értelmiségi családból jönnek.
Előbb a “gyerek” jó barátja lettem, utána ismertem meg a szülőt.
Több részletet nem akarok írni, még a végén valamelyikük fent van itt és túl ismerős lett.
Ilyen hogy lehetséges szerintetek?
1 hol irtam hogy az értelmes és a tanult ugyanaz?
Sőt, ez a lány sem fejezte még be a felsőoktatási tanulmányait.
2 az apját nem ismerem, az anyját igen. Róla beszéltem. Az apja is züllött egyébként, de róla nem sokat tudok.
3 nincs köze a genetikához az észnek? Ahhoz van a legtöbb köze.
Pont erről szól a kérdésem.
Rengeteg zseni gyerek szegénységbe született.
Ez a lány meg nem tudom mikor került be más közegbe, hiszen az egyszerű anyja nevelte, meg a problémás apja.
De ugye mindenki ismeri azt a jelenséget, amikor valaki megszólal és árad belőle, hogy már bocsánat, de egyszerű és hülye?
Az anyjának a barátnője szájából szó szerint egy egész mezőgazdaság lóg ki, nem is csak a kapanyél. Én szolgáltatást nyújtok egy szalonban, volt vendégem, nehéz volt vele az a 2 óra… És a lány anyja vele érzi jól magát.
Közben ott van a gyereke, művelt, értelmes, folyékonyan beszél angolul, biztos vagyok benne, ha több akaratereje lenne, lehetne valamilyen nagyon jól fizető értelmiségi munkája.
Tehát ritka intelligens, nem csak simán okosabb kicsit az átlagnál, ezt akarom mondani. Közben az anyja néha nyelvtanilag helyesen sem tud beszélni.
Az apjának drogügyei vannak/voltak. Ennyit tudok.
Egyszerűen fura nekem hogy honnan jön akkor az ilyen kimagasló intelligencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!