Miért ítélik el a prostituáltakat és azokat akik hozzájuk járnak?
Szóval miért?
Vagy ez mennyire elítélt manapság?
Nők és férfiak ugyanúgy ítélkeznek?
A prostit:
Mert a prostitúció gyakran kéz a kézben jár a rosszéletű, drogos, egyéb bűnözői életmódra hajlamos, illetve nagymértékben személyiségjegyekkel, hiszen egy nap több különböző férfival fekszenek le, válogatás nélkül, anyagi haszonért. A prostituált használati cikké degradálja saját magát, büdös neki a rendes munka (nem, senki ne higyje el, hogy nem lenne bármilyen egyéb lehetősége!), idegen férfiak lábtörlője gyakorlatilag, az igaz szerelmet pedig aligha egyszer megtapasztalja.
A férfiakat pedig azért ítélik meg, mert ahelyett, hogy a nehezebb, hosszabb, de sokkal értékesebb utat választanák (randi, ismerkedés, majd párkapcsolat) kizárólag az ürítés lehetőségét tartják szemelőtt, erre pedig pontosan megfelel egy egyszerhasználatos, fizetős prosti, aki utána nem vár tőlük semmi többet, nem akaszkodik rájuk. Megtörténik, fizet, aztán egyikük jobbra,másikuk balra.
Elírtam az első mondatot, tehát: a prostitúció gyakran kéz a kézben jár a rosszéletű, drogos, egyéb bűnözői életmódra hajlamosító, nagymértékben kétes, vagy mentális betegségre utaló személyiségjegyekkel, mert értelmes, okos, önbizalommal rendelkező nő nem adja le ilyen alacsony szintre az emberi mivoltját, nem csinál magából használati cikket, nem kockáztatja meg, hogy qrvaként híresüljön el bizonyos körökben, nem teszi kockára az egészségét sem, a fizikai-lelki állapotát!
És én magam is azt vallom, nincs az a pénz, amiért qrvának mennék, pedig fiatal vagyok és nő is, és mégcsak rossz kinézetem, rossz alkatom sincs.
1.
Ha valaki valóban így látja, akkor nekem lenne kivetnivalóm:
Az értéket egyfelől adja az, hogy mennyit fizetnek értek. Ilyen értelemben relatívan értékes munka, mert valaki elkér 100e forintot egy óráért, ami sokak teljes havi fizetésének egy jelentős hányada lenne, teljes munkaidőben.
Másfelől adhat értéket az is, hogy milyen pozitív hatásod van mások életére, függetlenül attól, hogy ez jutalmazzák-e.
Ebben az értelemben is, szerintem nagyobb érték valaki szexuális vágyának valóra váltása, mint egy multinak dolgozni, és olyan termékeket előállítani, amiket könnyen nélkülözni tudnánk. Gondolok például hajtermékekre, műfenyőkre, üdítőkre, meg mindenre.
Amíg nincsen kapcsolata valakinek, addig nem értem, miért ítélkezne bárki. Ahogyan leírtad, az lényegében a prostitúció fogalma, de a kérdés az, hogy mi benne az elítélendő.
2.
Tegyük fel, hogy értelmes, okos, önbizalommal rendelkező nő valóban nem lesz soha prosti. Viszont talán egyetértünk, hogy nem mindenki tartozik ebbe a kategóriába.
Nem mindenkinek adatik meg, hogy jól fizető szellemi munkája legyen. Ez lehetetlen is lenne, hiszen még ha Mo-on mindenki sebész és ügyvéd is lenne, akkor is valakinek nem jutna munka, mert nem lenne elég kereslet.
Van aki a kapcsolatait, családi hátterét, intelligenciája, fizikumát kamatoztatja, csupa olyan dolgot, ami az ölünkbe hull. Bennem felmerül a kérdés, hogy a szépségét miért ne használja ki valaki ahogyan lehetősége engedi.
7.
Valóban nem feltétlenül kell szépnek lenni hozzá, de én voltam már olyan fizetős nővel is, aki tényleg szép volt.
8.
A kérdést ezzel nem válaszolod meg szerintem, de ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!