Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért az ilyen természetű...

Miért az ilyen természetű munkavállalók tarolnak bizonyos emberekkel foglalkozó munkakörökben?

Figyelt kérdés
Egyre többször tapasztalom vagy ismerősöktől hallom, hogy a kereskedelem, vendéglátás, valamilyen ügyintézés sőt turisztika területén a velük kapcsolatba kerülő személyzet egyszerűen sok. Ez jellemzően olyan helyeken ahol kevesen fordulnak meg. Nincsenek kellően foglalkoztatva az alkalmazottak. Peldául: nem forgalmas üzlet. Nem szállt le rólam az eladóhölgy...Ismerősömmel történt: Egy félig üres kisvendéglőben kihallatszott, ahogy a személyzet gúnyos hangnemben beszél a különböző egyéniségű vendégekről. Picit sem zavarta őket, hogy az éttermi részen tisztán hallatszik amit mondanak.Aztán egy kiállítást néztem meg rokonaimmal ahol az unatkozó személyzet egymást túlkiabálva, egymás elé egymás szavába vágva adta a felvilágosítást.És még lehetne sorolni az emberekkel kapcsolatba kerülő dolgozók túlkapásait. Miért van ez? -Lehet az intelligensebb munkaerő külföldre megy. A maradékból kell választani. Sok a szakképzetlen vagy aluliskolázott, protekcióval oda kerülő ember vagy -amikor a kisember hatalmat kap, még hogyha egy picit is.... akkor aztán kardoskodik, harsog megmutatja, hogy Ő aztán valaki! Illetve - egyszerűen nem bírják, hogy ne "pörögjenek". Elmennek nyugisabb helyekre dolgozni aztán rosszul vezetik le a bennük maradt energiát. Ti mit gondoltok, mi ennek a látványos színvonal csökkenésnek az oka? Mások is tapasztalják ezt?
okt. 26. 11:30
 1/3 A kérdező kommentje:
Nem csak azokokra a helyzetekre gondolok amikor a dolgozó bunkó hanem azokra is amikor ugyan kedves, segítőkész de ezt annyira túlzásba viszi,hogy az már kellemetlen, tolakodó.
okt. 26. 13:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez hol számít tarolásnak?
okt. 26. 18:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nem annyira tapasztaltam. Olyan esetben lehet szerintem, ha valamilyen jutalmat kap az ember vagy kifejezetten ki van neki adva feladatként, hogy viselkedjen így, húzza be a vevőt pl. Esetleg ha nagggyon unatkozik már és felpörög, mert te vagy neki a nap eseménye.
okt. 26. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!