Miért baj ha nem érdekel a politika egyáltalán és nem foglalkozom vele?
Az hogy most te kit támogatsz vagy kimész -e tüntetni valamiért az egy dolog.
De a politika akár szeretnéd akár nem az életünk része és óriási hatással van rád és rám is. Szerintem fontos hogy az emberek tisztába legyenek ezzel és azt a politikai pártot támogassák ami a leginkább az ő érdekeit tudja képviselni.
Az nem megoldás hogy sírunk rívunk hogy nincs tanár vagy nincs ez vagy az de egy lépést nem teszünk azért hogy ez változzon. Ha te nem döntesz akkor mások fognak helyetted dönteni.
Mert a politika kb olyan mint a nyuszis vicc.
Ha nem mesz szavazni azert piszkalnak, ha meg elmesz, akkor meg nem jo partra szavaztal -az aktualis beszelgeto partner szerint!-, es akkor az a baj.
Mert szerinte nekem is tiltakozni kellene
Legkozelebb kerdezd meg, hogy mi van akkor ha te nem tiltakozni hanem tamogatni szeretned?
En sem voltam 20 eve szavazni, es nem is fog ravenni senki hogy meggondoljam magam.
Nem kell napi szinten foglalkozni vele meg mindennel képben lenni, mert azzal sok vérnyomascsökkentőt spórolsz meg, idegeskedést, világba/emberekbe vetett bizalom elvesztését stb.
De szavazni mindenképp menj el, és előtte viszont tájékozódj! Pl hogy kik hol és mit lopnak ki alólad, mellőled, felőled, belőled stb., az jól jön, ha tudod. Lehet a 'kedved' is meghozza hozzá, lesz egy kis motiváció is. 😅
Sajnos mindenre hatással van, nem tudod magad kizárni belőle. Ha már magadért nem mész el, akkor menj el másért. Csak mert aki leginkább szenved, pont az fog arra szavazni, aki a szenvedesét okozza (nem csak a sajátját).
Nekem jobb volt az életem, amíg nem foglalkoztam a politikával. Mióta foglalkozom vele sem változott semmi, csak idegesebb vagyok.
(Az ellenzéki pártok ugyanakkora hulladékok, mint a kormánypártok.)
Hogy kell azt érteni, hogy nem erdekel a politika?
Pl. érzékeled az inflációt gondolom. Nem erdekel, hogy mitől lehet? Hogy ki és mit rontott el a politikában, hogy ez lett?
Vagy simán mindent csak elfogadsz, az okokon való gondolkodás nélkül?
Így kell elképzelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!