Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem tragikus dolog...

Csak szerintem tragikus dolog ez és egyre jobban ilyen lesz a társadalom, hogy sokaknak pár ezer Forintot ér a becsületük ha alkalom adja?

Figyelt kérdés

Facebook csoportokban mostanában egyre több olyan posztot látok, hogy kit hogyan vágtak át, hogyan rövidítették meg a pénztárcáját sokszor csak pár ezer esetleg 10-20ezer Forinttal. És akkor ugye a "becsületes" eladók profilját kiposztolják a károsultak, látja ország-világ hogy Tóth Aladár röcsögei lakosnak 3500 Forintot ért a becsülete. És Tóth Aladár azóta is fennhordja az orrát Röcsöge utcáin mert úgy gondolja hogy ő a valaki. Nap mint nap találkozok ilyen esetekkel a közösségi médiában. Ismerősöm benzinkúton dolgozik, ő egyszer bedőlt az ilyen "nincs nálam pénz mindjárt visszahozom" suttyónak, persze azóta is viszi neki az 1500 Forintot.

Csak én látom azt, hogy egyre több ilyen ember lesz, egyre inkább megy efelé a társadalom hogy alkalom adták 1000-2000 Forintot vagy még kevesebbet ér egy ember becsülete? Nem is az összeg súlya hanem az ember szavahihetősége.

okt. 25. 10:51
 1/3 anonim ***** válasza:
11%
Becsületért nem kapsz benzint a kúton, kenyeret a boltban. Ha mindig így játszol, havonta tízezreket, évente százezreket spórolsz, élethosszban milliókat.
okt. 25. 10:57
 2/3 A kérdező kommentje:
#1 Hát én úgy vagyok többet ér nekem a becsületem mint havonta az a tízezer, inkább kifizetem minthogy a fél város azt mondaná rám hogy egy becstelen bumburnyák vagyok.
okt. 25. 11:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem két alapvető dolog van a háttérben. Egyrészt brutálisan szegényedik el a nép. A gazdasági mutatókat ki lehet színezni, meg megmagyarázni, hogy előre megyünk nem hátra. De már durván érződik, hogy a lakosság szegényedik el. Az éhség pedig nagy úr.

Másik oldalról pedig, ezt látják, ez a minta. Lehet akármilyen galád valaki, kis szerencsével megússza, egyre kisebb a visszatartó ereje a büntetés kockázatának.

okt. 25. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!