Van annk valami neve amikor valaki hülyeségeket talál ki érvelés közben érvként csak hogy igaza legyen?
Az a helyzet hogy van konkrét ilyen ügyem valakivel olyanokat művel, hogyha valamitől fél akkor nekem gyárt kifogásokat mintha miattam nem kéne csinálni.
Ez a helyzetre sokáig nem tudtam mit kezdeni így mert nem is tudtam hogy mi a háttere szép lassan értettem meg. Viszontlátás a probléma hogy hogy ilyenkor nem kezdtek vitát akkor megáll az ügy tehát az se megoldás...
Kicsit más déma de volt nekem egy flegmatikus kollégám a főnök kért tőle valami ilyesmi speciális megoldást ő pedig semmit nem válaszolta hanem egyszerűen nem úgy csináltam mert hogy azt nem úgy kell. És nem érdekelte hogy abban a helyzetben úgy kellett volna annak ellenére hogy általánosan valóban nem úgy csinálják. Na most én külső szemlélőként láttam hogy az egészből csak probléma volt a főnök nem kaptam az amit akar sz neki meg mindegy lett volna hogy jól dolgozik vagy sem.
Én ilyen helyzetet szeretnék elkerülni hogy amikor valami ügy van akkor azt tényleg meglegyen oldva viszont az illető a saját bizonytalansága miatt valótlan érveket kezd gyártani ellene.
Ha konkrétan elmondanád, miröl van szó, akkor tényleg kaphatnál hasznos válaszokat, így nem.
A válaszaid alapján úgy tünik, itt te vagy az, aki azt akarja, neki legyen igaza, ezért nem fogadja el, ha a másik nem akar foglalkozni a témával, erövel meg akarja gyözni.
Szóval részletezd a dolgot, akkor lehet valamit mondani hozzá, aminek van is alapja.
Probléma az hogy a másik nem mondja ki egyértelműen hogy nem akarja. Hol benne van hol nem. És azt se mondja hogy miért nem. Most pl éppen benne van. Két hónapja meg hevesen ellenezte.
Erős a gyanum hogy ez csak időhúzás a részéről hogy amikor
eljátssza hogy benne van akkor
menjenek tovább a dolgok az ő
érdekei szerint majd amikor eljön a megvalósítási ideje akkor ugye elkezdi gyártani a kifogásokat hogy miért ne.
Probléma az hogy ez csak egy gyanú, lehet hogy más van a háttérben
vagy csak egy szimpla, mezei ember, aki érvelés helyett butaságokat beszél, ha éppen vesztésre áll valami roppant fontos vita közben.
pl."melyik felét kenjük meg a lángosnak tejföllel?"
Nekem többiekhez képest vannak egyéb ötletem is, így laikus szemmel:
Hypengyophobia: Felelősségtől való irreális félelem, még akkor is amikor nincs a felelősségnek jelentős következménye
Kóros hazugság: Vitatott psychology-n belül hogy mennyire tényleges, de fő jele hazugság mikor túl sok értelme nincs, akkor is ha elhiszik a hazugságait
De lehet hogy csak kelet ázsiaihoz hasonló kultúrában nőtt fel: ahol nem mondják meg hogy nekem haza kell mennem, hanem szépen megdícsérik a karórádat (ez egy extrém példa, de Kyoto-Japánban elméletben ilyen is van)
19 extrém példád majdnem jó, de az ilyent akkor szokták mondani, amikor valaki túl sokat beszél és nem hagyja szóhoz jutni a másikat. Ők meg túl udvariasok félbeszakítani, ezért amikor lehetőségük van megdicsérik az órájukat, jelezvén, hogy ideje lenne továbblépni.
Egyébként szerintem nem nárcisztikus, csak nem meri vállalni a felelősséget. Van ilyen kollégám ha valami jól sikerül ő csinálta, ha valami rosszul az mindenki más miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!