Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van annk valami neve amikor...

Van annk valami neve amikor valaki hülyeségeket talál ki érvelés közben érvként csak hogy igaza legyen?

Figyelt kérdés
okt. 17. 05:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
35%
szójasomacsíztadó
okt. 17. 06:04
 2/21 anonim ***** válasza:
47%
Szemelyisegzavar... a narcisztikusoknak fontos, hogy mindig igazuk legyen. A valosag mindegy, csak o nyerjen a vitaban.
okt. 17. 06:11
 3/21 A kérdező kommentje:

Ennek a személyiség zavarnak van külön neve is?

Több ilyen ismerősöm is van próbálom megérteni oket főleg azt hogy hogyan kell velük viszonyulni.

Például számtalan (szándékos) érvelési hibát észreveszek már mikor beszélnek

okt. 17. 06:27
 4/21 anonim ***** válasza:
87%

Ne vedd biztosra, hogy szándékos. Az emberek nem tudnak vitázni (soha sehol nem tanulják, tanítják nekik)

Egyébként itt tájékozódhatsz:

[link]

okt. 17. 07:20
 5/21 A kérdező kommentje:
Úgy érted hogy amikor például tekintélyelvű vagy pl. Valószínűségi érvelési hibát követ el akkor nem tudja azt hogy az nem valódi érv?
okt. 17. 07:25
 6/21 anonim ***** válasza:
88%

Egyszerűen úgy, hogy "vita kultúra hiánya" hülyeséggel párosulva.

Semmi nárci meg személyiségzavarnak nem hívják... 🙄 Nem bír veszteni, így minden f@szságot bevet, csakhogy neki legyen igaza.

okt. 17. 07:39
 7/21 anonim ***** válasza:
75%

Igen. Hányan hivatkoznak pl anekdotikus bizonyítékokra. Ő ismer valakit, akivel ez történt, tehát ez így van.

Nekem pl volt egy 1:2000 hez gyakoriságú szülészeti szövődményem. Ép ésszel nem hirdethetem, hogy ettől féljen a szomszéd. De ha csak magamat veszem, akkor ez a két gyerekből egy.

Húúú.

okt. 17. 07:41
 8/21 A kérdező kommentje:
Hát ez igen ez nagyon durva érv lenne:)) én mondjuk nem erre gondoltam hanem hogy amikor valamire az az az érve azért nem kell vele foglalkozni mert hogy nem valószínű. Miközben a valóság az hogy neki nem probléma az hogyha én fogok miatta szopni, ellenben fontos neki hogy igaza legyen a párbeszédben. Miközben engem nem az érdekel hogy milyen valószínű hanem hogy el akarom kerülni minden áron.
okt. 17. 07:51
 9/21 A kérdező kommentje:
Illetve igazából az lenne a kérdésem hogy mit lehet az ilyen emberrel kezdeni ha viszont van más olyan előnyös tulajdonsága ami miatt viszont érdemes lenne vele együtt működni.
okt. 17. 07:57
 10/21 anonim ***** válasza:

"Illetve igazából az lenne a kérdésem hogy mit lehet az ilyen emberrel kezdeni "

Nem kezdeni vele vitát

okt. 17. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!