Mely hobbikat részesítitek előnyben, és mi az oka?
Ha csak ezt a 3 dolgot lehet rangsorolni, akkor:
1. Olvasás. Mert közelebb áll ez hozzám, és valóban az egyik hobbim.
2. Sorozat/film nézés. Ritkán teszem, de néhány azért érdekel. Évi talán 4x ha nézek sorozatot, és vagy 2x-3x filmet. (Tvt sem nézek.) De még mindig gyakrabban teszem, mint az utolsó helyen álló videójáték.
3. Játék. Kinőttem. Olyan 21 éves koromig játszottam, utána még néha ritkán. Egyszerűen kinőttem. Tudom, hogy képes lennék újra ráfüggeni, ezért tudatosan kerülöm, de 2 kicsi gyerek mellett velük játszom, időm sem lenne, es nem is szeretnék ilyen példát mutatni nekik, hogy az anyjuk sokat játszik.
(Valódi hobbim a festés, zongorázás, és a kirakózás, na meg az olvasás, de szeretek még nagyokat sétálni természetben.)
Olvasás, videojáték, sorozat/film.
Nehezen maradok meg egy helyben, ha nem kell semmire figyelnem. Tehát ha film/sorozat közben nem csinálok semmit, akkor nem bírom nézni. Max akkor ha feliratos, de akkor is nehezen. Nekem közben matatnom kell.
Nekem a sorozat/filmnézés eleve nem egy "hobbi" hanem olyan dolog amit tulajdonképpen mindenki csinál. Van amikor célirányosan nézem, máskor pedig csak háttér zaj.
Videójátékozni nem nagyon szoktam, egyszerűen kinőttem.
Olvasni régen szerettem, de most sem a környezetem, sem a mentalitásom nem visz rá. Sajnos egy zajos-büdös panelban élek, folyamatos a külső-belső zaj, dohányos szomszédok... Eleve nem az a meditatív helyzet ahol leülök olvasni.
Én eleve olyan hobbikat szeretek, mint az utazás, túrázás, aktív programok, amikkel a szabadban lehetek.
A felsorolt 3 közül:
1. Sorozatnézés. Az utóbbi hónapokban meglepően különleges sorozatokat találtam, amik nemcsak, hogy szinte azonnal beszippantottak, hanem komolyan olyanok voltak, amik végre nem tucatkategóriába mentek és igényesen voltak felépítve, nem sablonos dolgokkal és nem is voltak kiszámíthatóak.
2. Olvasás. Könyvekre is majdnem teljesen ugyanazokat tudom mondani, mint amiket az előbb a sorozatoknál, azonban azért pakoltam mégis második helyre, mert mostanában az agyam jobban igényli a sorozatokat, mint a könyveket.
3. Videójátékok. Régen az Asphalt 8 és 9 játékkal játszottam hihetetlenül sokat, illetve a Five Nights at Freddy's részeivel, de már nem igazán érzem azt, hogy ezek az én világom lennének.
(amik amúgy még hobbijaim: sütés-főzés, nyelvtanulás, kirándulás, természetjárás, írás, társasjátékok, kutyasétáltatás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!