Miért redflag nőknél ha taxis vagy?
Figyelt kérdés
Miért ennyire nívóalatti ez a szakma nők számára? 33 vagyok és amikor megtudják mit dolgozok kb ghosting. Sportolok, keveset iszom, nem dohanyzom, olvasok, igenyesen oltozkodom, pénzügyi gondjaim sincsenek. Személyesen vagy online is minden jól alakul míg elő nem kerül mit dolgozom. Konkrétan, ha hazudok a szakmámról adott hogy bármilyen irányba elmehet a kommunikáció, de ha őszinte vagyok levagyok nézve és semmilyen szinten nem kíváncsiak a személyiségemre. Miért?okt. 9. 05:05
12/17 anonim válasza:
Nem tudom másnak mi a baja, nekem az lenne hogy a legtöbb taxis (legalábbis a mi környékünkön) este és hètvégén dolgozik. Szóval amikor nekem épp szabadidőm van. Nem sok értelmét látom olyan kapcsolatnak ahol nincs közös szabadidőnk.
13/17 anonim válasza:
Ritkán utazom taxival és akkor sem Budapesten, de nekem nincs rossz tapasztalatom velük. Viszont megdöbbentenek azok az általánosító vélemények, amiket itt némelyektől olvastam. Ha cigányokról írna valaki általánosítva ilyeneket, rég törölték volna a választ.
Szóval én megfordítom: nem vagyok taxis, de nálam egy nőnél kizáró ok lenne, ha akár a taxisokkal, akár más foglalkozásúakkal kapcsolatban ilyen előítéletes lenne.
14/17 anonim válasza:
13# Az előítéletekkel kapcsolatban igazad van. De sajnos van a tapasztalat, ha eleget éltél és/vagy ráadásul közelében vagy a szakmának.
15/17 anonim válasza:
AZ ha valaki dolgozik az nem redflag... az a redflag... ha nem dolgozik..
16/17 anonim válasza:
@13 Almát a körtéhez. Cigánynak születik az ember, taxissá meg válik.
17/17 anonim válasza:
Ez hasonló lehet ahhoz, mint amikor valakitől megkérdezem, mi a foglalkozása, és azt mondja, biztonsági őr. Erre azt szoktam kérdezni, "azt akartam kérdezni, hogy mi a végzettsége", erre újból azt mondja, hogy biztonsági őr. Mondom: "az nem végzettség, mit tanult?" "Biztonsági őr" "De milyen iskolába járt?" Aztán kiderül, csak 8 általánosa van, és utána nem tanult semmit sem. Így lehetnek az emberek a taxisokkal is, én nem azt mondanám, hogy taxis vagyok, hanem azt, hogy mit végeztem. Rögtön azzal kezdeném, hogy érettségi után elvégeztem egy pl. varrónői szakmát, (akkor tehát varrónő vagy), de nem érte meg anyagilag, és elmentem taxisofőrnek. Akkor már nem úgy néznek rád, mint csak egy taxisra, ami ráadásul nem is egy női foglalkozás, hanem úgy néznek rád, mint egy varrónőre, de ugyanez érvényes minden szakmára. Pl. ápolónő vagyok, az a szakmám, de helyette taxizom. ---Neked mi a szakmád? Ha van érettségid vagy egy szakmunkás bizonyítványod, az jó, akkor előbb azt mondd, és csak utána, hogy taxizol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!