Melyik a fertűnőbb és miért? Ha nyáron valaki túl van öltözve , vagy ha télen alulöltözve ?
20-25 °C körüli hőmérsékleten érzem magamat jól, nevezzük ezt komfortzónámnak.
Láttam nyár elején, 30 fok körüli hőmérsékleten majdnem földig érő, vastag, steppelt, becipzározott kabátban valakit, nagyon fura érzés volt ránézni, arra gondoltam, a Nap sugárzása ellen árnyékolja-e magát így, vagy rejteget valamit? Pedig csak 5-10 fokkal volt melegebb a komfortzónámnál.
15 °C körüli időben nem szúr szemet, ha valaki nálam vékonyabban öltözik, gyakori eset, ezért úgy gondolom, a melegben túlöltözés feltűnőbb.
Persze, ahogy 2-es írta, -2 fokban csudabogárnak tűnik egy trikós ember, de az legalább 22 fokkal a komfortzóna alatti idő, persze, hogy feltűnik!
Én a nyáron túlöltöző vagyok, el van cseszve a vérkeringésem és emiatt nagyon fázok, főleg a felsőtestemen, szóval simán előfordultam 26-28 fokban pulcsiban, és többször megszóltak miatta. Ahogy amiatt is kapom az ívet, hogy 20 fokban már dzsekit hordok.
Egy barátom meg Egyiptomból származik, ő a télen alulöltözők táborít erősíti, mert szerinte annyira hideg van itthon, hogy tök mindegy, mennyire próbál felöltözni, sosem fogja kompfortosan érezni magát, illetve úgy érzi, hogy fojtogatja a több réteg nehéz ruha, úgyhogy 0 fokban is elflangál egy ingben meg egy pulcsiban. Őt meg ezért nézik bolondnak.
Meg ott van az, akinek a 20 fok már nyárias idő, és ő még most, a jelenlegi 13 fokban és esőben is rövidnadrágban jár, nyáron meg töke kivolt az időjárással, és állandóan meg akart gyulladni. Ő is megkapja, hogy biztos nem komplett, pedig simán csak valamiért jobban szereti a hűvoset, mint ahogy én jobban szeretem a meleget.
7.
" simán előfordultam 26-28 fokban pulcsiban, és többször megszóltak miatta."
az utcán szóltak vagy hol?
közük nincs hozzá !
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!