Mi az az egy kérdés, amelynek válasza alapján megállapítod, hogy egy ember (érzelmileg) intelligens, vagy ostoba?
Azért jutott ez eszembe, mert nemrég egy kedves osztálytársammal beszélgettem egy kiborulásán egy apró probléma miatt. Nem szeretném részletezni, dióhéjban annyi, hogy kérdeztem tőle valamit, ami kicsit rávilágított a problémája valódi jelentőségére, és a kérdésre adott válasza után átfutott az agyamon, hogy "Úristen , hogy lehet valaki ennyire ostoba", amit persze nem mondtam ki hangosan, inkább megtartottam magamnak...
Fura kérdés, de nektek van olyan gondolatotok/kérdésetek amit sokszor felhoztok/feltesztek például még ismeretlen emberektől, és ebből leszűrtök dolgokat vele kapcsolatban?
Hát ez egy kitűnő kérdés :D
De nem hsiezm, hogy erre van univerzális kérdés. Mi denkinek más a gyengesége. Van aki elolvad egy kisbabától, de közben a családjával/barátjával/barátnőjével egy paraszt.
Szerintem egy konfliktushelyzet nagyon előhozza a valódi személyiségét az embernek.
A) Mit teszel, ha valaki megbánt, akár véletlenül, akár szándékosan?
B) Hogyan kezeled, amikor valaki kritizál téged, akár jogosan, akár nem?
C) Mesélj egy alkalomról, amikor valakivel nem értettél egyet, de mégis sikerült megoldani a helyzetet.
Ezt az érvet én személy szerint nem értem. Ha elfogadhatatlannak tartod, hogy valaki annyi alapján ítéljen meg, hogy mit nézel, akkor ennek ugyanúgy igaznak kellene lennie arra is, hogy bedobsz olyanokat, hogy milyen jó szülő vagy.
Ennyiből semmi nem derül ki arra nézve, hogy pl. melóban milyen munkát végzel.
Én konkrétan ezt a műsort nem ismerem, de ha ez a Mónika-show, Valóvilág szint, akkor bizony teljesen mindegy, hogy miért nézed, mert egyrészt, szellemileg ez leépít és úgy, hogy észre se fogod venni. Másrészt, lehet olyan műsort találni, ami arra is alkalmas, hogy egyszerre nyújtson szórakozást annak, aki nem akar gondolkodni, mert fáradt és annak, aki egy mélyebb művet akar.
Mellesleg szerintem ez lenne a megfelelői szülői magatartás is, mert bármikor belenézhet a gyerek is abba, amit a szülő néz és neki még ártalmasabb.
Az elfogadás és támogatás viszont két külön dolog. Azért egy normális szülő el tudja fogadni, ha pl. a gyereke kettes kapott valamiből, de nem fogja támogatni a magatartást, hanem pont arra ösztönzi, hogy lehet jobb is.
És itt azért erről van szó. Vannak művek, amik képesek arra, hogy kikapcsoljanak, de nem rohasztják le az embert szellemileg. Pont azért tart itt ma ez az ország, mert mindenki csak "kikapcsolódásból" nézi a valóvilágot.
A világ egyik vezető IT cégénél dolgozom software engineer-ként. Azt hiszem elég sok diplomás ember van körülöttem, sőt, doktorit végzett is.
És pont azért tudom, hogy az, hogy valaki diplomás, nem jelent semmit. Ahogy az se, hogy szülő. Viszont hosszútávon igenis sok mindent el tud árulni az, hogy milyen tartalmakat fogyaszt, mert a 3-ból ez az egyetlen, ami személyiség formáló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!