Az X generáció általában miért annyira spúr és "kispolgárias"?
A legtöbbjük ilyen, nem csak az én családomban, de általánosságban is.
Én Y generációs vagyok, 90 után született, ebben a dolog szöges ellentéte vagyok a szüleimnek.
Rengeteg vitám is volt/van emiatt.
A 60-as évek után születettek az X generáció.Ne, nekik van ez a szörnyen spúr, kispolgárias alapmentalitásuk.
Például, hűtőből megveszik azt, ami kicsi.Nem az igényekhez igazítják, inkább vesznek mindenből kisebb kapacitásút, mint ami a valós igény.
Ugyanez autóból, meg a legtöbb műszaki cikkből, ingatlanból is.
Persze, mellette ment az anyázás,káromkodás hogy ez meg az nem fér be az Opel Corsába, meg nem tud betenni még egy tálat a hűtőbe.Ha, kritikákkal illettem, hogy talán nagyobb hűtőt kellett volna venni, talán nagyobb autót....
Akkor meg elküld káromkodva melegebb éghajlatra.Volt, amikor visszaszóltam neki, de inkább ráhagytam, más generáció, úgysem fog megváltozni.
Az is lehet,hogy bennem pont azért alakult ki ennek a fordítottja.Azaz, a nagy hűtőbe tudok kevés cuccot tenni, de a kicsibe nem tudok sok cuccot.Ezért, vettem a nagyobbat.
Ugyanez autóval is, egy "csatahajóval" (Mazda 6) járok,praktikus, hogy ekkora és sok minden fér bele.
Ha már egyszer kitudod használni a "nagyobb" dolgokat, már megérte megvenni a kicsi helyett.Nekem ez az alap mentalitásom.
Talán mert nincs pénzük mindenből a legnagyobbat venni? Az tipikusan Gen Z dolog, hogy mindenből a legjobb, legnagyobb kell lehetőleg azonnal, akkor is ha egyébként anyagilag nem is engedhetnék meg maguknak.
Amúgy meg a hűtő, fagyasztó tipikusan olyan, hogy akármekkorát vesznek az emberek, mindig tele lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!