Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az X generáció általában...

Az X generáció általában miért annyira spúr és "kispolgárias"?

Figyelt kérdés

A legtöbbjük ilyen, nem csak az én családomban, de általánosságban is.

Én Y generációs vagyok, 90 után született, ebben a dolog szöges ellentéte vagyok a szüleimnek.

Rengeteg vitám is volt/van emiatt.

A 60-as évek után születettek az X generáció.Ne, nekik van ez a szörnyen spúr, kispolgárias alapmentalitásuk.

Például, hűtőből megveszik azt, ami kicsi.Nem az igényekhez igazítják, inkább vesznek mindenből kisebb kapacitásút, mint ami a valós igény.

Ugyanez autóból, meg a legtöbb műszaki cikkből, ingatlanból is.

Persze, mellette ment az anyázás,káromkodás hogy ez meg az nem fér be az Opel Corsába, meg nem tud betenni még egy tálat a hűtőbe.Ha, kritikákkal illettem, hogy talán nagyobb hűtőt kellett volna venni, talán nagyobb autót....

Akkor meg elküld káromkodva melegebb éghajlatra.Volt, amikor visszaszóltam neki, de inkább ráhagytam, más generáció, úgysem fog megváltozni.

Az is lehet,hogy bennem pont azért alakult ki ennek a fordítottja.Azaz, a nagy hűtőbe tudok kevés cuccot tenni, de a kicsibe nem tudok sok cuccot.Ezért, vettem a nagyobbat.

Ugyanez autóval is, egy "csatahajóval" (Mazda 6) járok,praktikus, hogy ekkora és sok minden fér bele.

Ha már egyszer kitudod használni a "nagyobb" dolgokat, már megérte megvenni a kicsi helyett.Nekem ez az alap mentalitásom.

szept. 28. 19:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Így alakult.
szept. 28. 19:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Te mindenkinél számon tartod, mekkora a hűtője és milyen az autója? A családból nem tudnám megmondani, ki milyen autóval jár...
szept. 28. 19:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem a szülöi viselkedés (gyerekes!) elitélését vetited ki az egész társadalomra. 'Hogy megnyugodj: Természetesen neked van igazad! (De nyugi, itt van már a még ujabb, még okosabb generácio:-)
szept. 28. 19:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ők még abban nőttek fel, hogy semmit nem szabad kidobni...
szept. 28. 19:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen vagyok kb, mint amilyet leírtál. De inkább legyenek kisebb dolgaim, melette megtakarításom, mint pl hitelből luxusoljak. Lehet régimódi vagyok, de betartom hogy addig nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér. Te ezt nem érted, és én se téged, mert eltérő generációk vagyunk.
szept. 28. 19:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is pár emberből általánosítasz. Én Y vagyok, a férjem X, de nekem kisebb autóm van, neki "csatahajó". Azt szereti, én meg a kisebbet, pedig tudok nagyot is vezetni, a legelső autóm eleve kombi volt, sosem okozott gondot, furgont is vezettem már gond nélkül, de a kisebb autókat jobban szeretem. Más dolgokban is kettőnk közül a férjem az, aki a nagyobbat választja, legyen szó akár egy kanapéról vagy egy tévéről vagy bármiről.
szept. 28. 21:12
 7/7 anonim ***** válasza:
61%

Talán mert nincs pénzük mindenből a legnagyobbat venni? Az tipikusan Gen Z dolog, hogy mindenből a legjobb, legnagyobb kell lehetőleg azonnal, akkor is ha egyébként anyagilag nem is engedhetnék meg maguknak.

Amúgy meg a hűtő, fagyasztó tipikusan olyan, hogy akármekkorát vesznek az emberek, mindig tele lesz.

szept. 28. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!