Mi a funkciója a duplaköszönésnek?
Figyelt kérdés
Tehát pl. "hello, szia" és társaira gondolok. Miért nem elég szimplán csak az hogy hello, miért kell mellétenni a sziát is? Az úgy nem annyira hatásos? Nem tudom mi ennek az értelme igazából, szerintetek?szept. 12. 11:41
1/12 A kérdező kommentje:
Ja, és azt hozzátenném hogy én is szoktam használni néha, de fogalmam sincs igazából hogy miért és miért nem elég ha azt mondom hogy hello. Nekem valami olyasmi van ilyenkor a fejemben hogy így egy szóval többet beszéltem vele, mégsem csak odabiggyesztek egy sziát mondjuk aztán kész. De tényleg nem tudom. :D
szept. 12. 11:44
2/12 anonim válasza:
Pont annyi értelme van, mint a kérdésnek. Problémát generálni ott, ahol nincs. Hülyeségekbe fektetni az energiát.
Mentális problémáid vannak.
3/12 A kérdező kommentje:
Oké, hello, szia.
szept. 12. 11:51
4/12 A kérdező kommentje:
Mentális problémája meg annak van, aki egy ilyen kérdésre, így válaszol.
szept. 12. 11:52
5/12 anonim válasza:
Később visszanézek, hátha valaki megmagyarázza a tudomànyos hátterét ennek az életünkre kiható óriási problémának.
6/12 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint te sem tudod megmagyarázni, látod, már nem felesleges a kérdés. :D
szept. 12. 12:05
7/12 anonim válasza:
Neki ez a köszönése. Nem mindenki ugyanúgy köszön - szia, helló, sziasztok, stb. Nem jelent semmit, nem árt senkinek sem. Nem értem, miért zavar.
8/12 anonim válasza:
Azta, mennyi utálkozás! :D Miért evidens hogy zavarja ez a kérdezőt? Anélkül nem érdekelheti? :D Apróságokra nem szabad kíváncsinak lenni?
De a lényeg, szerintem a dupla köszönés amolyan "haveri" dolog. A második köszönést mindig vidámabb hangsúllyal szokták. Ezzel kiemeli, hogy valóban örül a találkozásnak, nem csak udvariasságból köszön. Van aki annyira közvetlen típus (vagy próbál az lenni), hogy beépült az általános szókincsébe és mindenkinek ìgy köszön.
Szerintem ez áll a háttérben.
9/12 anonim válasza:
Nincs értelme, funkciója. Nem kell mindennek funkció. Ne görcsölj rá ennyire apróságokra.
10/12 A kérdező kommentje:
Na a 8as egy értelmes ember, köszi! Valóban ez is állhat mögötte. Amúgy le is írtam az elején hogy én is használom néha és fogalmam nincs hogy miért köszönök így. És rájöttem hogy csak mikor köszönök és semmilyen más szót nem váltok vele, akkor köszönök duplán hogy helloszia, vagy csáohello, csáoszia stb. Valahogy igen, ez így kedvesebben hangzik ha semmilyen más szót nem váltasz vele, mintha csak odaböknél egy hellot.
szept. 12. 16:35
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!