Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg túlreagálnám ezt a...

Tényleg túlreagálnám ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Twitter/X-en haverommal nézelődtünk. Feldobott egy videót, amin az volt hogy egy tanár mögé odament a diákja, a diák összekulcsolta a két kezét, pontosan a két mutató és középső ujját aztán felnyomta a tanár fenekébe, de annyira hogy azzal meg is emelte a tanárt. Haverom nevetett, én meg elszörnyedve mondtam, hogy ha velem csinálná ezt valaki, akkor utánna “élete hátra lévő részében az Úr Jézus nem keltené fel a toltószékből úgy megverném, de még az anyját apját is, ha elém tolnák a képüket!”.

Haverom azt mondta nem vagyok normális. Én nem értek ezzel egyet.

Még ha ruhán keresztül történt is, még ha férfi is volt az áldozat, akkor is ez bőven szexuális zaklatás kategória, mert kulturáltan fogalmazva is, az illető engedélye nélkül akart a fenekébe felhelyezni valamit.

Ugyan ilyen nem történt még velem, de olyan már volt hogy a mellbimbómat jó erősen megtekerték, aztán meg az illető viszont látta a reggelijét mert olyan gyomrost kapott. Felvolt dagadva napokig utánna a mellbimbóm.

Lehet 23 évesen túl öreg vagy fiatal vagyok, hogy az ilyet viccesnek találjam, bár szerintem ilyen mértékű fájdalmat okozni a másiknak nagyon nem vicc kategória, hanem a bunkóság letagadhatatlan bizonyítványa. Nem, nem vagyok nő, mielőtt valami nagymellényes menőgyerek ideírná hogy a kislányok rinyálnak ilyenekért.

szept. 10. 16:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%
Ezek idióták. Nem te vagy kislány.
szept. 10. 16:43
 2/14 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy bármennyire is elítélem az erőszakot, ezzel egyet kell értenem. A szexuális bántalmazók bőven megérdemelnek egy komoly megagyalást, hátha legközelebb átgondolják a tetteiket.

Ugyanakkor ha belegondolok abba, hogy mondjuk egy 8 éves gyerek követ el ellenem ilyesmit, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy komolyan ártsak neki. Egy 60 kilós nő versus egy 30 kilós gyerek... Valahogy aránytalan.

Szóval nem tudom, engem is végtelenül dühít a szexuális zaklatás, de vannak kivételek, amikor elítélném válaszként az erőszakot.

szept. 10. 16:43
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
8 éves biztos nem emelte fel a tanárát.
szept. 10. 16:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondtam, hogy a videóban szereplő gyerek 8 éves volt, csak hoztam egy példát. Random.
szept. 10. 16:46
 5/14 anonim ***** válasza:
17%

A videót nem láttam de nem hiszem, hogy egy diák így megtudta volna emelni a diákját. Nem inkább a tanár megugrott?

Ami azért elég érthető reakció lenne ha valami hátulról megböki.

Ezzel a fajta csínnyel már találkoztam máskor is és viccesnek nem mondanám.

A szexuális zaklatást én is teljes mértékig elítélem bár ezt nem feltétlen nevezném annak.

A véleményem azonban az, hogy rettentően túlreagálod. A mellbimbócsavarásnál sem mondanám, hogy a megfelelő módon reagáltál rá bár jobb lenne tudni ott is a körülményeket, hogy pontosabb véleményt alkothassak.

Az eddigiek alapján te egy elégé agresszív ember vagy.

szept. 10. 16:53
 6/14 A kérdező kommentje:

A videóban szereplők közép iskolások voltak.

A kisgyerek nyilván nem tudja, hogy mit szabad mit nem, de egy bizonyos kor felett azért már tud mérlegelni, egy szellemileg nem sérült egyén.

szept. 10. 16:53
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

A mellbimbócsavarásnál sem mondanám, hogy a megfelelő módon reagáltál rá

De, nagyon is jól reagált.

szept. 10. 16:55
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

#4:

Bocs, de egy 8 éves gyereknek meg se fordulna a fejében ilyesmit csinálni.

szept. 10. 17:00
 9/14 A kérdező kommentje:

Milyen körülményeket 5-ös? Poén!! Mint a barack, tockos vagy még az volt a nagy poén nálunk "csukd be szemed nyisd ki szád", aztán pitypangot a szádba dugták. Mert valaki szerint ez vicces.

Nem tartom magam túlságos aggresszív embernek. Csak egy-két érzékeny hely van rajtam, amire nagyon harapok. Verbális provokálásra pl sosem válaszolnék tettlegességgel.

szept. 10. 17:05
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Ez egyébként egy japán gyermek tréfa aminek a neve "kancho".

Náluk például ez egy nagyon jó vicc.

Ha a tanár megemelkedett akkor vagy megugrott ijedtségében vagy pedig megjátszották az egészet.

A reakciód különösen egy csínytevésre túlzó.

Eleve a konfliktusok megoldására nem az erőszak a megoldás.

szept. 10. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!