A nők miért öregednek csúnyábban és gyorsabban, mint a férfiak?
#10 Dunning kruger hatás tökéletes példája.
Minél kevesebbet tud valaki egy adott témáról/tudományos területről, annál magabiztosabban ontja magából a félreinformáltságot. Ez van itt a pszichológiával, a történelemmel, meg neked hála, most a biológiával is.
A 2 nemnél nem sok különbséget látok, abban az értelemben, hogy munka, stressz, életmód mind-mind elősegíti mindkettőnek a gyorsabb öregedést. Illetve ha nem figyelünk az étkezésünkre a testünk, ha nincs sport.
A nőknél talán a sok szolárium (már aki használja), illetve az arcon a smink is hozzájárulhat. Sokat számít a genetika.
Alapvetően szerintem nincs nagy különbség, a nemek és a kor szerint, mert az idő előrehaladtával mindenki öregszik, ráncosodik. Sok férfinak és sok nőnek jól áll az öregedés, ez viszont genetika.
Szerintem fontos, hogy mindenki foglalkozzon magával, és a testével amennyit csak lehet. Nem árt ha odafigyelünk magunkra.
A 10-es jól leírta.
De ha belegondolsz, milyen korban a legvonzóbbak a nők? Hát nem 35 évesen kissé löttyedten és ráncosan, hanem 18-25 évesen.
Azt se felejtsük el, hogy a magyar nők többsége többnek néz ki a koránál, 28 évesen már simán kinéznek 30-35-nek az életmódjuk, pocsék táplálkozásuk miatt.
Azért ha végiggondolod, vhol igazságos is. A nők fiatal korukban felfuvalkodottan válogatnak, aztán 30 éves koruktól vége a jó világnak. Igényes férfiként meg akár 50 évesen is felszedhet vki 2 éves lányokat.
Azt csak "halkan" teszem hozzá, hogy az sem segíti nőket, hogy 30 pluszosan frusztrált arrogáns hárpiává válnak, olyanná, mint egy zsémbes öregasszony.
Ha megfigyeled, itt is ilyen a 30 feletti irodista nők többsége: átlagos értelmi képességek, indokolatlan beképzeltség, kötekedés, hiszti. Ez sem kelt fiatalos hatást.
Kinek kell egy 35 éves löttyedt ráncos, büfédiplomás hárpia, aki még csak nem értelmesebb, mint egy 20 éves lány?
#11: Nagyon jól ismerem a Dunning-Kruger effektust (legalább normálisan írtad volna le), és bizonyos értelemben most rád is alkalmazható: Semmit nem tudsz rólam, de biztosra veszed hogy nem tudom miről beszélek.
Mégis mit mondtam ami ellentmond a biológiának? Egyén és faj túlélése a cél. A "csúnya" azért csúnya mert a fajfenntartásra nem (elég) alkalmas annak aki csúnyának látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!