Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Profi fotókon észrevettétetek...

Profi fotókon észrevettétetek mennyivel öregebbek és csúnyábbak emberek?

Figyelt kérdés

Nagyon élesen látszik minden, az összes apró pórus a bőrön, az arcon, ráncok, kiélesednek a mikro árnyékok, olyan mintha táskás lenne olyan emberek szeme is akiknek valóságban ilyen nem látszik.

Úgy általánosságban véve megcsúnyítja és öregíti embereket a profi fotózás a képeken.

jan. 24. 22:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom, rólam akárki készít fényképet, gyönyörű vagyok rajta.

Üdv, 50F.

jan. 24. 22:15
 2/15 anonim ***** válasza:
85%
Nem
jan. 24. 22:27
 3/15 anonim ***** válasza:
Tapasztaltam
jan. 24. 22:27
 4/15 A kérdező kommentje:

# 3

sőt olyat is látni hogy bizonyos szögből még az arcszerkezetet is furán átalakítja. Például nekem széles, karakteres állkapcsom van, mégis eltünteti mintha lecsapott csenevész arszerkezetem lenne pedig nem.

jan. 24. 22:30
 5/15 anonim ***** válasza:
Igen.
jan. 24. 23:15
 6/15 anonim ***** válasza:
62%

Fotós vagyok kb 10 éve. Az a rossz hírem van,hogy az emberek túlságosan hozzászoktak a filterekhez és teljesen másképp látják magukat,aztán meglepődnek,mikor szembesülnek a valósággal. Az az igazság,hogy pontosan úgy néztek ki,mint a fotón. Ha egy szép,modell alkatú lányt fotózok, ő a képeken is ugyanolyan szép.

Ezt nekem is nehéz volt feldolgoznom, mert én is nő vagyok. Persze,egy KICSI torzítás van a valósághoz képest. De nem sok,sajnos. Én is dolgozom rajta,hogy elfogadjam magamat ill. tegyek érte,hogy jobban nézzek ki.

jan. 25. 07:52
 7/15 A kérdező kommentje:

# 6

de most arrol beszélek hogy a filterezett fotokhoz képest csunyak a profi fotokon, hanem a valósághoz képest amit a szemem lát.

Az a jelenség amikor a szemememmel látott szép, jóképű emberek nők férfiak a fotókon csúnyák.

Erről tudsz valamit mondani?

jan. 25. 08:22
 8/15 anonim ***** válasza:
A szemed egy 50mm objektív látószögével látja az embereket. Ha ettől eltér az objektív (a portré objektívek jellemzőn 85mmnél kezdődnek),előfordulhatnak torzítások. Az élesség,hogy milyen részletesen látod a pórusait például,az attól is függ,mennyire jó a szemed. Pl 0.25-0.75 dioptria látásromlása rengeteg embernek van,ehhez sokan még nem is használnak szemüveget vagy kontaktlencsét. Az objektív nyilván élesen lát. A fények/árnyékok a valóságban is tökéletlenek,nem csak a fotón. Persze lehet,hogy a fotón épp egy rosszabb arcrándulást kapsz el,hiszen általában a másodperc 500-ad része alatt történik az expozició vagy még ennél is gyorsabban. Szóval igen,vannak fura képek,de egy fotózáson készül vagy 150-200 fotó és azért a legtöbbön nem ez a jellemző. Én még olyat nem láttam,hogy valaki kifejezetten szép legyen a valóságban,a képen pedig kifejezetten csúnya. A gép alapvetően a valóságot rögzíti. Amit tudsz tenni,ha fotózásra mész az esetleg annyi,hogy megkérdezed,milyen objektívvel dolgozik a fotós. 50mm-nél az emberi szemnek leginkább megfelelő képet kapsz. Ez alatt kissé keskenyít,e felett kissé szélesít a kép. Művészi szempontból, háttérelmosás szempontjából a 85-300mm az ideális,de én úgy vettem észre,hogy ezeket a képeket kevésbé szeretik magukról az emberek ezért én 35-50 mm-t preferálom.
jan. 25. 08:43
 9/15 anonim ***** válasza:
En nem tapasztaltam. Pont, hogy simább a photoshop után a bőröm és kevesebb a ránc.
jan. 25. 08:47
 10/15 anonim ***** válasza:
A photoshop után még jó :D
jan. 25. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!