Mi motiválja a bűntudatkeltést?
Ez nem narcizmus. Már gyerekekt is így nevelnek pl ha rosszat tett kerdezik mert neked hogy esne?
Büntudat keltés megy már ovodai neveléstol is kezdve.
Dehigynem már ott is ez megy a nevelők részéről. Neked hogy esne? A másiknaj fáj! Neked se esne jol ha kivennék a lapátot a kezedből!
Most nézd meg mit csináltál sír a másik!
Stb.
Azt irtam ezzel csaknhogy köze sincs a nárcizmushoz az ilyen jellegű kommunikációnak. Es szinte általánosan vevett is.
Aki igy kommunikál= így van nevelve vele is így kommunikáltak!
Szerintem de igen. Hogy magát ítèlje el a másik magát érezze rossznak ezt szerintem nem igy kellene.
Az empatiára neveles nem lehet az hogy önmagad ítéld el és az az empátia!
Nem az az empátiára nevelés ami azt ülteti el a másikban kimindatlan, hogy te egy sz.r gonosz utolsó senkiházi vagy mert a másiknak ezt meg azt okoztad!
Ez bűntudatkeltés.
Én egy olyan csalàdból jövök, ahol a szégyen és a bűntudatkeltés a hadviselés eszköze volt.
Gondolj rà úgy mint a stunra a lolban. Amíg magàt ràgja valamin, addig nem azzal van elfoglalva hogy bsszon ki veled. Szóval ha valakit nem akarod hogy utadba àlljon valamilyen kérdésben, akkor ezt hasznàlod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!