A bűntudatkeltés/önsajnáltatás egy képesség? Te hogy kezeled az ilyen helyzetet?
Ha valaki indokolatlanul nagy hatással tud lenni rád, bűntudatot kelt anélkül, hogy bármi jelentősebb baj okoztál volna, akkor ennek te vagy az oka, amiért bedőlsz neki, vagy ő valamit “nagyon jól csinál”?
Volt olyan barátod, aki könnyen magára tudta vonni a figyelmet, bármilyen jelentéktelen kis problémája volt?
Vidéki maszek vállalkozásnál vannak is főnökök,pföjjj de egy mocsok féreg típus ez.
Nekem volt pont egy ilyen rafinált főnököm,kutyaütő egy alak volt.Önző,telhetetlen,mindent csak neki,másnak semmit.
2 évig bírtam,aztán kiléptem,de ahogy hallottam,mindig cserélődnek nála az alkalmazottak.
nem az baj, ha ilyeneket vonzol magadhoz, hanem, hogy mikor rájössz, hogy ilyenek, nem lépsz ki az életükből.
Hagyj ott minden egyes ilyen embert. Változni nem fognak, mindig másokon fognak élősködni. Örülj neki, ha nem vagy velük rokonságban, csak "barátok".
Az önsajnáltatás másik végletébe rendszeresen beleesek (pl.: ha valaki tarhál a különböző mondvacsinált bajaival). Részben azért magam is kicsit problémával küzdök az önsajnáltatás problematikájával, mert bele szoktam esni én is (nem viszont-tarhálásra gondolok, hanem pl.: ha megbetegszem).
A bűnbakkeltést is ismerem: van, amikor rájövök, hogy hiába pofázok, én hibáztam (rendszerin később), de ha a másik hibázik és tutira így van, kíméletlen tudok lenni. Röviden: nem jól kezelem egyiket sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!