Határhúzás? Hogyan?
Mikor azt olvasom hogy huzd meg a határt, sosem értem hogyan?
Egyszeruen csak mondjak nemet?
Mivan akkor ha valaki segítséget kér tőlem, de már sokadjára mert úgyis ráerek és ugysincs más dolgom, és ez többszöri alkalom amikor meglehetne és megtudná oldani másképp akkor is megkér.
Én pedig nem merek nemet mondani mert félek hogy nem fognak szeretni, hogy elhatárolódnak tőlem és nem lesz meg az a viszony ami most van.
Ha belegondolok hogy mi lenne ha ezt elmondanám mert tudom hogy utána nem kérnének tőlem segítséget azért se viszont nem.is foglalkoznának velem kb a sírás és a pánikroham kerülget.
Mert én már azt gondolom hogy akkor vagyok értékes, érdekes és akkor vagyok szerethető ha hasznom van.
Egyenként szívesen segítek, és igen kitelik az időmből de úgy érzem hogy ez már kihasználás. Mintha más életét élném.
Hozzátenném közeli családtag az illető
Példa a határhúzásra:
Valaki pár havonta kér tőled kölcsön, mindig visszaadja, de késve. Ilyenkor kell egy határ mennyit adsz, mennyi időre adsz stb.
Ha valaki csak azért "tart" téged, mert segítesz neki, az jobb is ha megy...főleg ha cserébe te nem számíthatsz rá semmiben.
Nagyban függ mikben kér segítséget és milyen állapotban van, milyen más alternatívái vannak. Hogyan viselkedik veled stb.
Igen mert jobban fájna ha igazam lenne és tényleg csak egy "csicska" vagyok ahogy az elso irta, mint benne maradni ebbe a szar helyzetbe mert így legalább azt érzem érek valamit.
Félreértés ne essen tisztaba vagyok vele hogy én legalább ugyanannyira hibás vagyok ebben a történetben mint a másik ha nem jobban.
Nem tudom honnan jön ez vagyis talán abból hogy ha nem kell a segítségem nagyon ritkán keresnek csak úgy hogy miújság stb. 10bol 9x ha keresnek megkérdezik mizujs és aztán rátérnek a lényegre azaz a segítség kérésre.
Én keresem őt/őket anélkül is, hogy kellene valami, de én nagyon ritkán kérek segítséget mert igyekszem megoldani magam ha tudom
Tizenévesen voltam hasonló helyzetben, aztán egyszer csak elegem lett és elengedtem az egészet, és már nem érdekelt mit gondolnak.
Onnantól voltam úgy, hogy senkinek se akarok megfelelni, akinek nem tetszik nem kell velem beszélnie. Azóta félelem nélkül mondok bárkinek bármire nemet. Senki nem szokott problémázni. Ahogy én se ha ők mondanak nemet valami miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!