Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miben különbözik a szánalom...

Miben különbözik a szánalom és az együttérzés?Én ezek alapján melyik vagyok?

Figyelt kérdés

Gyakran sajnálom az elesett embereket, állatokat, pl egy vergődő méhecskét, vagy amikor egy szegény lány spórolt pénzből díszíti a kis szobáját, aztán mindig párhuzamot vonok hogy de szörnyű hogy más meg szórja a pénzt ez meg egyemmeg hogy beosztja...

Akkor mesefiguráknál is amelyiket megkedvelem nagyon félek hogy baja esik, szeretném biztonságba és boldogságba tudni, nagyon felidegesít ha egy erősebb vagy gazdagabb megalázza vagy vandálkodik nála stb...

Ez szánalom vagy együttérzés vagy valami kóros szentimentalizmus?

24/F

szept. 3. 17:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy te a csoport tagja vagy-e (magad is szegény, aki a spórolt pénzéből díszítget, míg más szórja, akinek te nem születtél, mert ezt dobta a gép és sem az időt sem a matematikát nem tudod átírni, tehát ha x évesen y vagyonod van, akkor x+30 évesen y+30 lesz UGYANAKKORA KOCKÁZAT/SZERENCSE faktor mellett).

Vagy kívülálló, jómódú, világra rácsodálkozó, aki inkább gyűjtögeti a pénzét, esetleg a szegény lánynak adja, sem mint elbulizza vagy fogyasztói javakra, státsszimbólumokra szórja, mint az általa(d) megvetett "erősebb, gazdagabb".

szept. 3. 17:30
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az együttérzés konkrétan azt jelenti, hogy együtt érzel valakivel. Mármint ha szomorú, akkor te is elszomorodsz. Ha megszánsz valakit, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy át is veszed a hangulatát. Szerintem ez a különbség.

Hogy te melyik kategóriába tartozol azt nem tudom megmondani, de az valószínű, hogy az átlagnál valószínűleg szentimentálisabb vagy. De nincs ezzel semmi gond, nem vagyunk egyformák.

szept. 3. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!