Hogy lehet méltósággal kezelni, mikor a kasszás bénasága miatt, becsipog a bolti detektor és átkutatják a cuccaid, mint egy utolsó tolvajnak?
Nekem nem az átkutatással van bajom, hanem a hozzá társuló stílussal. Amikor látod a biztonsági őr arckifejezésén, hogy végre valaki fehér emberen kiélheti a felsőbbrendűségét, mert a cigánynak nem megy utána.
Volt olyan hely ahol ezt diszkréten kezelték, kérték, hogy fáradjak ide, félrehívtak. De volt olyan ahol ott mindenki előtt kipakoltattak ami valójában megalázó volt.
Nekem a pénztárcám csipog be pár havonta, de már befelé menet is. Jó fej kasszások lecsippantják a benne lévő lopásgátlót, ha mondom, hogy ez van, illetve a tapasztaltabb biztiboyok már ki se pakoltatnak, csak megkérdezik, hogy S-es pénztárca? - Igen. - Ja, az ilyen. Többször szétszedtem már egyébként, majd összevarrtam, nem tudom, hol van benne a csipogó. A kasszások se tudják, csak húzgálják, amíg jó nem lesz, és akkor pár hónapig nyugtom van.
Kasszás hibájából amúgy hogy lehet becsipogni? Őszintén kérdezem, mert nekem még csak a sajátomból sikerült, mikor pl. önkiszolgálónál vásárolva elfelejtettem odavinni a lopásgátlós cuccot, hogy vegyék le, csak kisétáltam vele. Ki se pakoltattak még soha, elmondtam, mi lehet a probléma forrása, leteszteltük (átlengettem a kapun), az volt az, hatástalanították, megkértek, hogy sétáljak át még egyszer rajta, és ennyi. Nem hiszem, hogy bárki ítélkezne egyébként, én nem láttam ítélkező tekinteteket, és én se figyelek oda, ha épp csipogtatom le az árut, és valakit vizsgálnak.
"Különösen nőként lehet ezt jó élmény átélni, mindenféle magánjellegű dolgok megvétele után."
Nő vagyok, nem zavar, ha ilyen van. Tudom, hogy nem loptam, megnézik, ők is tudni fogják. Ennyi
Nem semmi. Jó lehet, egy tagbaszakadt, diszkréciójáról nem feltétlen híres biztonsági őr és az érzéketlen vásárlók előtt közösen megszemlélni mondjuk a vásárolt tisztasági betéteket. Azt hittem azért szorult még önérzet az emberekbe... De látom nem mindenkibe.
Következőnél a kasszásnak szólok, hogy vagy sikerül rendesen leolvasnia a terméket, vagy beírok a panaszkönyvbe.
HOGY sikerült becsipognod amiatt, hogy nem olvastak le egy terméket? Konkrétan lopnak az emberek a boltokból több ezer forint értéket naponta, fejenként. Amin nincs lopásgátló, az nem fog becsipogni.
Vagy valamelyik ruhádban, táskádban, tárcádban maradt csipogó, vagy szimplán csak hazudni és hergelni jársz ide.
Az érzéketlen vásárlókra meg ne merj haragudni, a 16-os kommented alapján egy vagy közülük :)
Tehát te a Holdról jöttél, hogy nem tudod hogyan csipog be egy rosszul leolvasott termék? Olyan szinten, hogy a többi pénztáros kérdezgeti, hogy melyiket vettem meg a gyakran besípolók közül.
A többi értékelhető választ köszönöm!
Ilyenkor kell finoman közölni, hogy oké, kutassanak át mindent, de a következő utam a rendőrségre lesz, megtenni a feljelentést tettleg elkövetett becsületsértésért. Erre általában elő szokott kerülni a boltvezető/főnök, és a kamera átnézése után sűrűn elnézést kér, adott esetben még kis vígaszdíjat is ad a kellemetlenségért.
Amúgy én egyszer sem tapasztaltam ennyire drasztikus fellépést. Volt már, hogy valami becsipogott, annyi volt, hogy megnéztük, hogy mim csipogott be: átmentem táskák nélkül a kapun, semmi. Odatartottuk az egyik táskát: az csipogott be. Megnézték a blokkot, hogy miket vettem, kiszűrték, hogy min volt lopásgátló, azoakt egyesével megnéztük, és meg is lett. Kérdeztem, hogy a többit is kipakoljam-e, mondták, hogy nem kell. Teljesen normálisak, korrektek voltak, egyetlen másodpercig sem éreztem azt, hogy tolvajként tekintenének rám. Nekik sem érdekük, meg az üzletnek sem. Tisztázódott a tévedés, elnézést kértek, és mindenki ment a maga útjára. Akik meg ezt végignézték, azok azt is látták, hogy nem egy csöves tolvajról van szó, hanem egy tévedésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!