Bosch Truvo detektor csapból folyó vízre jelezhet?
Figyelt kérdés
Felújították a lakásunk elektromos áramhálózatát, és földelést is húztak be.
Van egy Bosch Truvo detektorom, ami azóta a csapból folyó vízre csipogva jelez (a leírása szerint elektromos feszültséget jelez így). Ha elzárom a vizet, természetesen abbahagyja. Csak a csaptelepre a fémet jelzi, folyamatos sípolással)
Normális ez?
(Párom szerint nagyon picit ráz/csíp a víz, de én nem érzem.)
aug. 29. 18:09
1/2 anonim válasza:
Nem akarlak ijesztgetni, de a mai építőipari viszonyok között bármi megeshet. Kérjél egy érintésvédelmi felülvizsgálatot. Nem egy nagy összeg és lehetőleg olyantól, aki nem ismeri a mestert, ne legyen elfogult.
2/2 anonim válasza:
Ha lakás, akkor az épületben bárki(nek a villamos hálózata vagy berendezése) lehet felelős, azt nem olyan egyszerű kideríteni. Én elküldtem a tulajt, hogy felszálló vezetékenként kapcsolja ki rövid időre a mérők alatti kismegszakítókat. Szerencsére a harmadik lekapcsolásnál üvölthettem, hogy megvan! Alattunk levő lakányban valaki rábarkácsolt egy gyertyaizzós szekrényvilágítást a fázisra és a védővezetőre, ennyi elég volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!