Sokan miért nem képesek megkülönböztetni egy valódi fényképet egy AI generálta képtől?
Sok ilyet láttam már.
Ordít a képről, hogy montázsolt kép.
Olyan elmosódott hatása van, nem tűéles kép.
Meg a részletek abszurdak:D
Olyat láttam, hogy egy néni ült egy fotelben, mögötte a falon egy kép, amin ő volt, pontosan olyan arcot vág és olyan pózban, látható a képen, ahogyan a fotelben ül:D
Én ilyen abszurdakkal nem találkoztam, csak olyannal, hogy Erzsi néni 90 éves, de mai napig hetente süt a hajléktalanoknak, aztán az asztal tele van sütikkel, amin látszik, hogy nem igazi.
Meg a háttér rohadt szegényes.
Már eleve el kellene gondolkodni, hogy egy kisnyugdíjasnak miből telne 10 féle süteményt sütni hetente jótékonyságból:)
11. Na várj! Ezeket sok esetben használják borítóképként vagy illusztrációs képként a médiában.
Ez azért van, mert ha írok egy cikket pl. gyúrós csajokról, egyszerűbb betenni egy általam csinált AI képet, mint hivatalos forrásból beszerezni egy valódi fotót.
Idehaza a Julika fodrász simán kirakja Gal Gadot képét referencia/reklám célból, de HA, esetleg valaki feljelentené, vagy a hatóság végezné a dolgát, akkor kőkemény bírságot kapna, pláne, ha a képen épp WW jelmezes.
De ha a fodrász generál egy magas, sportos, dús hajú, zsidó lányt, az mehet.
Nem mindig gyanús az ilyen. Anyum nagybátyjának a felesége több, mint 40 évig főkönyvelőként dolgozott valamilyen nagyvállalatnál, jelenleg a nyugdíja havi 400 ezer forint körül van, 88 éves. Bár az való igaz, hogy a közelmúltban egyre kevesebbet süt, de néhány évvel ezelőttig mindig svédasztallal várt minket. Viszont nagyapám másik sógornője, bár sosem volt sok pénze, de az egész életét tanyán töltötte, 92 éves koráig kint állatot tartott, pálinkát főzött, azon kívül hogy az unokája napi egyszer meglátogatta egészen jól eléldegélt magában kint a tanyán. Jelenleg 97 éves most az unokájánál lakik, de a mindennapi teendőket most is elvégzi, kényelmesen megfőz magára, elsétálgat az udvaron, kutyázik, stb. Szóval annyira nem irreális hogy valaki anyagilag és fizikailag képes legyen 90 évesen sütni, csak nem jellemző, főleg Magyarországon.
De gyakran amúgy az ember bele sem gondol a részletekbe. Lát egy valódinak tűnő képet, ott a leírás hozzá, nem is gondol arra, hogy valami nem stimmel. Meg nem is értenek hozzá. A múltkor voltam egy idősnél számítógépet beállítani, a bőngészőben megjelent a reCAPTCHA. Kérdezte, hogy mi az, én meg elmondtam neki, hogy ezzel szűrik ki az automatizált tevékenységeket, biztosítják hogy ember van a kliensoldalon. Látnod kellett volna milyen jót röhögött, hogy hogyan lennének már ilyenre képesek a számítógépek.
Hát fél-egy éve még meg tudtam őket különböztetni. Sőt azt is meg lehetett mondani hogy melyik szoftver generálta. Mára - hiába van vagy ezer órám stable diffusion-ban, - vannak olyan AI képek a neten amikről nem tudom megmondani hogy AI vagy igazi.
Most nem az ilyen "Beautiful cabin crew" és "Today is my birthday" facebook boomertrapekről beszélek. De látni igen komoly AI generált képeket, amikről ha nem írják oda nem hiszem el hogy megmondjátok.
17-es. Igen addig működik amíg lusta a készítő és nem nyúl bele inpainting-el és hagyomànyos képszerkesztőkkel. Utàna max nagyon alapos szemmel, zajszinteket összehasonlítva meg egyéb.
Aki azt hiszi mindet észreveszi, az valójàban azt hiszi csak azok AI képek amiket ő észrevesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!