Sokan miért nem képesek megkülönböztetni egy valódi fényképet egy AI generálta képtől?
Sok ilyet láttam már.
Ordít a képről, hogy montázsolt kép.
Olyan elmosódott hatása van, nem tűéles kép.
Meg a részletek abszurdak:D
Olyat láttam, hogy egy néni ült egy fotelben, mögötte a falon egy kép, amin ő volt, pontosan olyan arcot vág és olyan pózban, látható a képen, ahogyan a fotelben ül:D
Sokan azt sem tudják mi az AI és mit csinál (vagy régebben a Photoshop művészkedések voltak még ilyenek, ha az eredmény nem volt kellően szürreális). Van egy olyan réteg is (idősek és fiatalok kiemelten), akik koruknál és tapasztalatlanságuknál fogva naivak, és bármit elfognak tényként amit elé tesznek (fent van a facebookon, tehát igaz; látom róla a fényképet, tehát létezik).
Már most egy létező műfaj vagy mém az a típusú képes kommentgyűjtemény, hogy "idősek, akik bedőlnek a Facebook AI-nak".
2: Nemcsak öregek :)
Én is láttam a 8-as ikreket, akiknek a 100. születésnapja volt. Nem kell se az AI-hoz, se semmi máshoz érteni, hogy tudjuk, hogy ez nem igaz. Csak józan ész és logika. De tényleg mentek a gratulációk :D
3
Persze, nyilván nem kizárólag öregek dőlnek be ennek, de azért az AI által megtévesztett emberek csoportjában elgondolkodtató mértékben felülreprezentált az idős társadalom.
6
Sok fiatalnak is rossz a látása... A terhes 80 éves hatosikrekről NEM a látás minősége miatt kéne tudni, hogy fake.
Múltok volt pont itt egy vita, hogy a belinkelt TikTok videóban lévő kínai modellek élők-e, vagy AI, vagy élők, de manipuláltak?
Mellesleg, van nagyon sok olyan, akár hazai lány is, akiknek az Insta képeik alapján simán rámondanám, hogy AI, mert annyira túlfilterezett, Photoshop képek, hogy csak na. Láttam olyan profilt, hogy nem ismertem meg a lányt, pedig havi 3-2X látom közelről, élőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!